Untitled design (1)

CAMPANIA ”DEPRESIA POSTNATALĂ EXISTĂ”- descarcă ghidul ”Cum o pot ajuta?”

La sfârșitul lunii aprilie 2019 dădeam startul unei săptămâni dedicate depresiei postnatale, un subiect tabu, rușinos, inexistent în România. Pentru că ne-am dorit ca mamele să fie respectate, văzute și auzite, am rugat oamenii să dăruiască poza lor de profil cauzei.

400 de femei și bărbați au susținut public mesajele campaniei în online. Ne bucură că mamele au avut săptămâna trecută cadrul optim pentru a-și spune povestea de după naștere, confirmându-ne convingerea că este nevoie de informare corectă și de discuții deschise atât despre firescul trăirilor care se încadrează în tristețea postnatală, cât și despre afecțiunile din spectrul depresiei postpartum.

Deși campania s-a încheiat, vă încurajăm să distribuiți în continuare acest video sau mesajele campaniei. Cu cât mai mulți oameni află despre incidența și manifestarea depresiei postnatale și despre faptul că nu ține de voință sau alegere, cu atât mai multe proaspete mame vor primi sprijinul necesar.

Dacă o femeie din jurul vostru are nevoie de ajutor, vă punem la dispoziție documentul creat pentru această campanie Asociației LaPrimulBebe de Ioana Kessler, psihoterapeut. În acest document, poți afla cum o poți ajuta pe proaspăta mamă dacă ești soțul ei, prietena, mama sau soacră.  Depresia postnatală – cum o poți ajuta?

Nu uitați, chiar dacă voi nu ați suferit de depresie postnatală sau ați trecut foarte ușor peste primele săptămâni de ”baby blues” fără complicații, prietena voastră, sora sau colega merită sprijinul vostru! Depresia postnatală există!