Despre noi

LaPrimulBebe sprijină informațional și emoțional gravidele și mamele din România. Acest sprijin este oferit în comunitățile online, prin campaniile umanitare și prin evenimentele, cursurile și programele de educație parentală.

Comunitate

LaPrimulBebe este singura comunitate din România premiată de Facebook USA și numită una dintre cele mai de impact 100 de comunități online din lume. Bursa Facebook Community Leadership Program 2018 a însemnat un an de training la cel mai înalt nivel alături de echipa Facebook, în tot ceea ce înseamnă comunități online.

Cu peste 250.000 membri, activăm în toate județele țării, prin filiale locale, adică grupuri județene LaPrimulBebe.

Ce oferim:

Cursuri și programe de educație parentală
Proiecte umanitare de care beneficiază mame și copii, de două ori pe an
Sprijin online 24/7 în grupurile de Facebook din 41 județe și Diaspora

Misiunea LaPrimulBebe este oferirea unui spațiu online empatic, de încredere, în care mamele primesc sprijin informațional și emoțional în primii ani după naștere.

Proiecte Umanitare

De două ori pe an, părinții comunității noastre își unesc forțele și se implică în campaniile umanitare organizate de LaPrimulBebe, sub forma celor mai spectaculoase licitații online.

Până în prezent am strâns peste 4.700.000 de Euro, bani cu care:

a fost cumpărată aparatură esențială pentru maternități cu grad mare de prematuritate în București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj, Ploiești;
secția de terapie intensivă nou-născuți Marie Curie a fost dotată cu un sistem performant de supra-avertizare, care scade mortalitatea semnificativ;
spitalul de pediatrie Moreni a fost reabilitat;
a fost reabilitat laboratorul de oncologie pediatrică Louis Țurcanu Timișoara;

a fost amenajat un etaj în refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer MagicHome, etaj ce ne poartă numele;
am renovat secția de neo-natologie Vâlcea

am renovat secția de pediatrie a Spitalului Municipal Câmpulung
am achiziționat aparatură și echipamente medicale pentru dotarea Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Sibiu
am dotat cu aparatură specifică secția ATI a Spitalului de Urgență pentru copii Sfânta Maria din Iași

Educație Parentală

Am organizat peste 300 de evenimente de educație parentală, cu 91.000 de părinți prezenți în sălile noastre. Temele abordate au fost cele mai fierbinți pentru mamele după naștere: alăptarea, diversificarea bebelușului, etapele psihologice ale bebelușului, viața de cuplu după apariția copiilor, primul ajutor și educație sexuală, cum să ne protejăm copiii de abuzuri.

Am demarat seria evenimentelor și cursurilor online, care au fost puse la dispoziția întregii comunități pe plaforma cursuriparentale.ro. Acestea  abordează subiecte de mare interes pentru părinți: primul ajutor pentru bebeluși și copii, pregătirea pentru grădiniță și școală, dezvoltarea psihomotorie, furia frica și alte emotii, rivalitatea dintre frați și surori și altele.

Echipa noastră

Echipa „LaPrimulBebe” este o echipă formată din mame ale comunității LaPrimulBebe. Ne dorim să susținem mamele și ne dorim să colaborăm în principal cu mame din comunitatea noastră, pentru orice activitate „LaPrimulBebe”.

Alături de echipa prezentată mai jos, avem peste 300 de voluntari care s-au implicat de-a lungul timpului fie punctual, fie susținut pe o durată mai lungă de timp, oferind fie timpul și energia lor, fie cunoștințele lor de graphic design, fotografie, traduceri, și altele în sprijinul mamelor din România.

Atena Boca
Fondator
Oana Popescu
Director Executiv
Oana Nica
Responsabil Proiecte Speciale
Cristina Trifa
Coordonator Comunități și Voluntari
Casandra Irimia
Manager Departament Educație Parentală
Anca Sima
Responsabil Operațiuni Departament Educație Parentală

LaPrimulBebe a luat naștere în 2012, după ce am născut primul copil și am trecut prin cea mai grea perioadă a vieții mele și printr-o depresie post-natală. Departe de orașul natal și de părinți, am creat un grup de Facebook în care am adăugat zece proaspete mame sau gravide, prietenele mele. Am simțit nevoia să vorbesc cu alte mame care treceau în același timp prin ce treceam eu, să am acces la informații rapid și mai ales, să nu mă simt singură în această călătorie frumoasă, dar teribil de grea, aceea de a fi părinte. La orice oră din zi și din noapte, dacă aveam nevoie de un sfat, primeam imediat zeci de răspunsuri.

Astăzi suntem mult mai mulţi. Nu mi-am imaginat câte persoane minunate am să întâlnesc virtual, câte lucruri utile am să învăț și câte fapte bune care vor ajuta mii de copii și de părinți o să fac împreună cu mame pe care nu le-am văzut niciodată. Alături de ele am învățat că drumul spre mine este mai ușor împreună.

Atena Boca – mamă, fondator LaPrimulBebe