Implică-te! 20%

Platesti impozit pe profit sau pe venit?
Redirectioneaza 20% din impozitul pe venit sau profit al companiei catre LaPrimulBebe!

Cei 11 ani de la lansarea comunității LaPrimulBebe au însemnat ca impact social faptul că peste 1.800.000 de copii din România trăiesc vieți mai echilibrate datorită comunității LaPrimulBebe. Au însemnat, de asemenea, renovarea Secției de pediatrie a Spitalului din Moreni, reabilitarea laboratoarelor de oncologie pediatrică Louis Țurcanu Timișoara, realizarea unui etaj în MagicHome, refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer, dotarea secției de terapie intensivă nou-născuți Marie Curie cu un sistem performant de supra-avertizare care scade mortalitatea semnificativ și dotarea cu aparatură a mai multor spitale de copii din țară. Au însemnat și sute de evenimente de educație parentală cu peste 91.000 de părinți prezenți în sălile noastre, lansarea evenimentelor în online cu cei mai buni specialiști în domeniu, sprijin în comunitățile online 24/24, lansarea Sistemului Național de Sprijin pentru Mame, BebeBunVenit,  lansarea Programului de Educatie Sexuala,  recunoașterea activității noastre chiar de către Facebook.

Activitatea noastră nu ar putea fi posibilă fără sprijin moral și material.

Poți sprijini și tu mișcarea LaPrimulBebe, mamele și copiii din România, sponsorizând Asociația La Primul Bebe. Fie că este vorba de firma ta, a unui prieten, sau fie că ești angajat. Legea sponsorizării îți dă dreptul să alegi ce să faci cu o parte din taxele care sunt colectate de către stat. Este un mod prin care, fără niciun cost, poți crește impactul pozitiv asupra vieților copiilor din România.

Legea sponsorizării 32/1994 și Codul fiscal permit societăților comerciale plătitoare de impozit pe profit, precum și celor care sunt plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor să ofere sponsorizări și să beneficieze de facilități fiscale, în anumite condiții prevăzute de lege. Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit / impozitul pe veniturile microîntreprinderilor în limitele prevăzute de Codul fiscal. Pentru a fi inclus în calculul impozitului pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar plata trebuie efectuată până la finele anului.

Cum poți direcționa 20% către LaPrimulBebe?

Completarea și semnarea contractului de sponsorizare, care apoi este înregistrat în contabilitate.

Efectuarea transferului bancar în contul Asociației menționat în contract.

Informarea ANAF prin depunerea declarației informative cu privire la beneficiarii sponsorizărilor (Formularul 107), până la data de 25 martie a anului următor.

Nu este nevoie să faceți un calcul la virgulă al profitului sau al venitului pe anul acesta, deoarece valoarea sponsorizării se poate deduce din impozitul pe profit în următorii 7 ani, în cazul plătitorilor de impozit pe profit, respectiv, în cazul plătitorilor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, diferența de sumă care nu a putut fi scăzută din impozitul datorat se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive.

Asociația La Primul Bebe este înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale începând cu 24 aprilie 2019.

Pentru detalii suplimentare, ne poți scrie la adresa oana@laprimulbebe.ro.