Direcționează 3,5%

Direcționează 3,5% din impozitul tău pe venit către mamele din România cu ajutorul LaPrimulBebe. Descarcă Ghidul de instrucțiuni, Formular 230, completare și depunere

Direcționarea este gratuită, adică nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru tine sau pentru cei apropiați. Acest impozit nu reprezintă o sponsorizare sau o donație, ci acea parte a bugetului de stat pe care o poți direcționa către o cauză pe care tu o alegi.

LaPrimulBebe își dorește ca și anul acesta să ajungă la cât mai multe mame aflate la început de drum. Mame ca și tine care acum sunt în punctul în care au nevoie de sprijin pentru a le fi bine lor și copiilor lor. Prin direcționarea celor 3.5 % din impozitul tău pe venit ai posibilitatea să fii sprijin pentru o altă mamă.

Ce este 3.5%?

Din impozitul pe venit reţinut anual de stat, poţi aloca 3.5% către o cauză în care crezi, redirecționând-o către un ONG. Prin formularul 3.5% îi spui statului în ce direcţie vrei să se ducă o parte din taxele plătite de tine, contribuind astfel în mod direct la dezvoltarea unui domeniu pe care îl consideri important.

Cine poate direcționa?

Completezi și depui formularul dacă ai obținut venituri din salarii și asimilate salariilor; venituri din activități independente/ activități agricole, impuse pe bază de normă de venit; venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă; venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real; venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

Cum poți direcționa 3.5% către LaPrimulBebe?

Descarcă formularul 230

Descarcă formularul 230 de aici (pentru a ne susține 1 an) sau de aici (pentru a ne susține 2 ani) completează datele solicitate și semnează direct de pe desktop utilizând aplicația Adobe Reader sau descarcă, printează, completează și semnează documentul în format hârtie.

Se completează: Rubrica I (nume, prenume, inițiala tatălui, CNP, localitate, județ, stradă și număr stradă) și semnătură contribuabil. Suma NU trebuie completată. ANAF va calcula automat 3,5% din impozitul pe venit și va face redirecționarea.

Depune formularul

2.1. Completat și semnat la registratura Administrației Financiare de care aparții sau trimite-l prin poștă, cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2024.

2.2. Depune formularul online prin intermediul site-ului ANAF (anaf.ro), dacă ai cont SPV, ”Spațiul Privat Virtual”. În acest caz, trebuie să folosești formularul inteligent, ce nu necesită semnătură, ci doar validare. După ce descarci formularul (aici), îl salvezi și îl deschizi cu Adobe Reader pentru a-l putea vizualiza și completa. După completare
(la cod de identificare fiscală, treci CNP-ul tău), apasă butonul verde Validează Formularul (vezi mai multe detalii în Ghidul de completare și depunere), așteaptă câteva secunde pentru validare și apoi salvează formularul pe desktop.

După validarea și salvarea formularului, intră pe anaf.ro, secțiunea Depunere declarație unică și alte formulare SPF-PF, autentifică-te și încarcă formularul. După trimiterea formularului, vei primi pe mail informare și mesaje în contul tău personal de SPV.

2.3. Ne trimiți nouă formularul pe mail, după completare și semnare, la adresa umanitar@laprimulbebe.ro. Îl scanezi, dacă l-ai completat și semnat de mână, sau îl trimiți direct în format pdf (în cazul în care ai completat și semnat de pe desktop). Dacă alegi să-l depunem noi, te rugăm, să ni-l trimiți până la data pe 30 aprilie, inclusiv.

Poți alege să direcționezi cei 3.5% pentru o perioadă de 2 ani, bifând această opțiune în formular.

Încurajează-i și pe cei dragi ție să ne susțină prin direcționarea celor 3.5 % către LaPrimulBebe.

Dacă ești persoană fizică autorizată sau ai venituri din alte surse decât cele salariale (comisioane din vânzări, drepturi de autor, chirii, dividende, prime, bonusuri etc.), urmezi aceiași pași ca în cazul persoanelor salariate, doar că trebuie să completezi un formular diferit, formularul tip 200 privind veniturile realizate în România. Dacă te afli în această situație, te rugăm să ne scrii la contact@laprimulbebe.ro

Persoanele care au venituri din pensii, pot să direcționeze 3.5% doar în cazul în care pensia este impozabilă.

Contribuția ta, indiferent de suma primită, contează și poate deveni un sprijin pentru echipa LaPrimulBebe și mamele din comunitatea noastră.

Îți mulțumim că ai ales să ne fii alături.