În anul 2013, în prima licitație umanitară LaPrimulBebe, organizată pentru operația lui Dănuț, am strâns 5000 de Euro în câteva zile.Ni s-a părut enorm atunci. Eram două, trei mame din comunitate implicate în organizare și uneltele noastre principale ne erau inimile și un excel.
Aproape 10 ani mai târziu, 200 de voluntari mai târziu, o platformă și un sistem de organizare complex construit în ani de muncă mai târziu, o echipă dedicată proiectului LaPrimulBebe și 3530 de zile în care mii de părinți și-au găsit în comunitatea noastră sprijinul de care aveau nevoie în gestionarea vieții cu copii, au făcut ca de la cei 5000 de Euro strânși în prima campanie să ajungem să strângem 487.000 de Euro în cea mai recentă campanie. Da, ați citit bine, în ultima noastră campanie am depășit orice record de până acum.
De marți noaptea, de la încheierea campaniei și până ieri noaptea, peste 200 de comisari de campanie, cum ne place nouă să îi numim pe voluntarii care ajută la miile de centralizări, au muncit în ture zi și noapte pentru ca toate licitațiile să fie centralizate. Aceștia sunt Oameni, înainte de toate, în fața cărora ne înclinăm.
Pe lângă cei 16.402 de părinți LaPrimulBebe implicați în campania #ÎnchideCercul, ni s-au alăturat și companiile noastre prietene BebeTei și Sennheiser cu 20.000, respectiv 30.000 de Euro cărora le mulțumim pentru încredere și prietenie.
În campania #ÎnchideCercul am strâns fonduri, vreme de șase zile, pentru a pune lacătul pe orfelinatul din Rupea și pentru a construi o casă familială pentru copiii din el, împreună cu organizația Hope and Homes for Children.
Pentru că am depășit suma pe care ne-am propus să o strângem, ce se va întâmpla va fi că pe lângă casa construită, mobilată și utilată complet, vom putea să achiziționăm terenul în cazul în care nu vom putea găsi o soluție alături de Consiliul Județean Brașov.Mai mult decât atât vom putea mobila și utila nu încă una, ci încă 3 case familiale: două în județul Brașov și una în Județul Bihor. Așadar dragi mame și tați LaPrimulBebe în această campanie v-ați așezat brațele în jurul nu a 12, ci a 48 de copii. Dar și a generațiilor viitoare de copii care vor locui în aceste case. Pentru că oricât ne dorim ca lucrurile să fie altfel, abandonul în România nu dispare.
Nu știm voi, dar pentru noi această campanie fost un extraordinar spectacol de umanitate, de emoție, de vulnerabilitate. Dar mai presus de toate un spectacol de putere.A fost o săptămână de o neașteptată intensitate emoțională în echipa LaPrimulBebe, în care s-a lucrat cu servețelele pe birou zile în șir. Niciun mesaj nu a rămas necitit, nicio poveste nu a rămas fără ecou. Am onorat fiecare alegerea a voastră de a împărți cu noi atât de vulnerabil povești grele, unele de nespus.Această campanie a pus reflectorul pe o mare problemă a societății noastre: abandonul. Și a scos la suprafață mii, nu sute ci mii de povești despre suferință, iubire, despărțirea de frați, vindecare, acceptare, părinți, bunici, brațe goale. Povești care se cereau spuse și aduse la lumină.
Pentru că lucrurile pe care le ținem în întuneric, în secrete, ascuns revin mai puternice, generație după generație, ca să ne bată la ușa vindecării.Astăzi, îți mulțumim ție dragă mamă LaPrimulBebe. Astăzi, îți mulțumim ție dragă tată LaPrimulBebe. Fie că ai licitat, ai donat sau doar ai comentat ținând postările vizibile, fie că ai adus în licitație produse și servicii faine și creative pentru a genera și mai multă forță. Fiecare gest, absolut fiecare gest a contat, poate mai mult decât vei ști vreodată.
Mulțumim că ești aici, lângă noi. Mulțumim pentru că îți pasă, pentru că nu închizi ochii a ignoranță și pentru că faci ceva concret în locul în care ai ales să îți crești copiii.
Mulțumim că împreună am făcut zid în jurul copiilor părăsiți și am închis cercul, fie el și unul simbolic.