Sâmbătă, 25 Noiembrie, 200 de părinți din comunitatea LaPrimulBebe Brașov au participat la evenimentul de Prim Ajutor organizat de Asociația LaPrimulBebe. Prevenția și primii pași de acordare a primului-ajutor sunt decisivi, iar gestionarea accidentelor cu luciditate și calm este vitală.
Evenimentul a cuprins noțiuni generale și introductive despre acordarea primului-ajutor, precum și răspunsuri la cele mai importante griji ale mamelor referitoare la acest subiect.
Vă invităm să găsiți aici răspunsul la 5 dintre aceste griji:
1) ARSURI: Nu se îndepărtează hainele de pe regiunile arse. Se răcește zona rapid cu apă rece. Este important ca zona afectată să stea sub jet de apă rece în continuu timp de minim 10 minute. Ulterior se acoperă rana cu ceva steril și se transportă accidentatul la spital.
Atenție! Nu se vor sparge bășicile. Nu se vor utiliza creme, unguente sau alte substanțe. Nu se va pune gheață în contact direct cu regiunea arsă
2) APELUL LA 112 începe cu numele persoanei care efectuează apelul, numărul de telefon de pe care a fost efectuat apelul, locația exacta de unde se sună, numărul persoanelor accidentate și detalii despre ce s-a întâmplat mai exact. Nu este nevoie să dăm un diagnostic exact, însă sunt încurajate cât mai multe detalii despre situația victimelor.
3) HEMORAGIA NAZALĂ: Se pensează nasul cu două degete timp de 5-10 minute. Copilul stă în șezut cu capul ușor aplecat în față pentru a evita înghițirea sângelui și pentru a evita vărsăturile. Dacă copilul nu poate sta în șezut se pune în poziție laterală de siguranță.
Statul cu capul pe spate și mâna în sus sunt mituri ale copilăriei noastre care nu au legătură cu acordarea unui prim ajutor eficient.
4) ÎNEC/ ÎNGHIȚIRE CORP STRĂIN: Se aplica manevra Heimlich (găsiți pe YouTube reprezentații vizuale ale aceste manevre) combinată cu lovitura pe spate, între omoplați. Pe scurt, aceasta s-ar descrie astfel:
Pentru sugari – se poziționează sugarul cu capul în jos, cu pieptul pe palma adultului, degetul arătător și mijlociu al adultului încadrând gura bebelușului, și se aplică câteva lovituri (nu foarte intense) pe toracele posterior, între omoplați.
Pentru copii – se așează copilul pe genunchii adultului, cu capul în jos și apoi se aplică lovituri între omoplați.
5) ÎNGHIȚIRE DE SUBSTANTE TOXICE: Primul pas constă în observarea substanței, cantității și a orei la care s-a produs incidentul și notarea aceastor informații. Imediat după se apelează serviciul de urgență pentru a decide dacă ambulanța poate ajunge la locul accidentului sau este nevoie de deplasarea la cel mai apropiat spital.
Locația o sală de evenimente din cadrul Sergiana Center, având o locație centrală de invidiat în Brașov. Am fost întâmpinați de o echipă profesionistă și prietenoasă și de un coffee bar foarte bine primit de către mame.
Acest eveniment a fost posibil mulțumită partenerilor noștri, Carrefour România și NN Asigurări de viață.
Carrefour România a fost partenerul principal al evenimentelor LaPrimulBebe în partea a doua a anului 2017 făcând posibil ca evenimentele LaPrimulBebe să ajungă în mai multe orașe ale țării, inclusiv în Brașov.
Prezența NN Asigurări de viață în cadrul evenimentului a fost, de asemenea, apreciată de mame, care s-au bucurat primind mini-trusele de prim ajutor din partea partenerului.
Vă invităm să vedeți mai jos câteva dintre cadrele surprinse de fotograful LaPrimulBebe Brașov Iulia Barbu în cadrul evenimentului: