fbpx

Cum sunt judecate mamele

Ca mame, suntem puse la zid orice am face și orice am alege. Vaccinezi nu e ok, nu vaccinezi ești o inconștientă, alăptezi – de ce alăptezi până la 2 ani că e penibil, nu alăptezi – ce mama rea ești, naștere naturală – da’ ce mai suntem în evul mediu?, naștere prin cezariană – ai ales varianta ușoară, nu ești mama adevarată. Nu doarme toată noaptea? Faci ceva greșit! Îl iei in brațe – crești un răsfățat! Face un tantrum – nu știi sa îți educi copiii! Copiii NU au voie sa aibă emoții, furii sau ieșiri. Clar ești o mamă rea!
Într-o lume în care ne simțim puse la zid, zi de zi, este mai mult decât firesc să ne înraim, și fără să vrem, să ajungem și noi să punem alte mame la zid. În loc să facem asta mai bine ne uităm în oglindă cu sinceritate în fiecare zi, si ne acceptăm toate neputințele si toate imperfecțiunile. Să te simți judecat zi de zi este oribil, însă asta nu ne ajută cu nimic copiii care se bazează atât de mult pe echilibrul nostru. Și dacă am accepta că nu suntem mame minunate 24h/24, dar nu așa teoretic ci la un nivel profund, că dăm greș de multe ori pe zi, că nu facem mereu cele mai bune alegeri pentru copilul nostru, că de fapt de cele mai multe ori habar, dar habar nu avem ce facem. Poate că atunci am fi mult mai relaxate la judecățile celor din jur. “Ești o mamă rea! Da, cateodată sunt o mamă rea!”, “Ești o mamă egoistă! Da, de multe ori sunt o mamă foarte egoistă!”, “Nu iți educi bine copilul! Da, de multe ori habar nu am cum sa îl educ!” Cu acceptarea vine și liniștea de a citi, de a te informa, de a-ți da voie sa greșesti din nou cu dorința de a învata și mai mult. De a nu mai lua o decizie în brațe, si de a merge cu ea mult timp fără să o schimbi, doar pentru a nu fi din nou judecată. Judecate vom fi every day of our lives orice am face! La finalul fiecărei zile când ne uităm in oglindă important este să putem spune “Astazi am făcut Tot dar Tot ce am putut eu!

AtenaBoca

judge

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven + 7 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>