Evenimente Oradea

Ne bucurăm de fiecare dată când vedem interesul atât de mare al părinților de a se informa privind primele măsuri care trebuie luate în cazul unei urgențe medicale.

Nu au facut excepție nici părinții din comunitatea LaPrimulBebe Bihor, care au participat în număr foarte mare la primul eveniment de sală LaPrimulBebe – Primul ajutor pentru copii – ce a avut loc la Oradea în această toamnă, pe 16 noiembrie. Aproape 150 de părinți l-au ascultat cu interes pe Dr. Beniamin Dragoș, medic generalist și formator Crucea Roșie Română, care a fost alături de noi pentru a ne instrui privind ceea ce putem face pentru a ne ajuta copiii în caz de urgență, înainte de a primi ajutor specializat.

Câteva din informațiile aflate la acest curs organizat cu sprijinul Crucea Roșie Română:

  • Într-o situație de criză, este important ca cel ce ofera primul ajutor să își păstreze calmul și să se asigure că perimetrul este sigur, pentru a nu exista victime colaterale.
  • În cazul febrei, nu se face baie rece bebelușului, pentru a nu intra în șoc termic, ci temperatura apei se scade progresiv.
  • Tot în situația de mai sus, se îndepărtează hainele copilului și se deschide fereastra pentru a scadea temperatura camerei.
  • În cazul unui corp strain intrat în urechea sau nasul copilului, nu se încearcă extragerea acestuia de către părinți ci trebuie mers direct la spital, deoarece nu vom face decât să îngreunăm procedura.
  • În cazul arsurilor, primul pas este răcirea zonei afectate sub jet de apă rece timp de min. 10 minute, fără a aplica nimic altceva.
  • Cand curge sânge din nas, bolnavul nu trebuie culcat cu mâna în sus, ci trebuie să stea aplecat în față, pentru a nu se îneca, și i se aplică compresie pe nară.
  • În cazul unui leșin nu ajută stropirea cu apă rece, ci victima trebuie întinsă pe spate, cu picioarele ridicate la 45 grade, pentru a ajuta la irigarea creierului cu sânge, deci oxigenarea acestuia.

Mulțumim mult partenerului nostru Lidl Romania care a fost și de această dată alături de noi și care a oferit cadouri participanților, dar și câteva cărți de parenting pentru caștigătorii tombolei organizate la final.

Atmosfera a fost surprinsă în fotografii de Moments by Ica, căreia îi mulțumim pentru imaginile foarte frumoase și pentru profesionalism.

[button color=”purple ” size=”medium” link=”http://www.laprimulbebe.ro/comunitati/” target=”blank” ]Intră în comunitate![/button]