Cover conectare

Săptămâna conectării părinte-copil în LaPrimulBebe

3-9 septembrie 2018 a fost în comunitățile LaPrimulBebe declarată săptămâna de joacă și conectare.

Tema conectării dintre copil și părinte capătă o importanță din ce în ce mai mare în sfera parenting-ului. LaPrimulBebe crede cu tărie în importanța timpului petrecut împreună, în familie atât pentru dezvoltarea armonioasă a copilului cât și pentru consolidarea relațiilor de familie. Copiii se exprimă prin joc, iar un copil cu nevoile emotionale satisfăcute va deveni un adult echilibrat. De aceea, săptămâna dedicată conectării părinte-copil am promovat alături de mamele LaPrimulBebe momentele de 100% atenție, joacă și conectare în familie.

Am lansat în comunități o provocare tuturor mamelor: să aloce în fiecare zi, minim 30 de minute jocului împreună cu copilul, fără a se lăsa distrase de treburi casnice sau tehnologie și am descoperit împreună modalități distractive de a petrece timp de calitate cu copiii. Lucru care pentru zilele noastre nu este așa de ușor cum pare.

În cadrul campaniei de conștientizare din săptămâna 3-9 septembrie Ioana Kessler, psihoterapeut și consilier psihologic a scris un articol pentru LaPrimulBebe.

”Nu știu alții cum sunt, dar joaca pentru mine a fost o corvoadă. Sunt o ființă serioasă și cu un înalt simț al ridicolului. Nu-mi vin idei, mă simt falsă când mă strâmb și mă plictisesc repede când mă joc cu copiii. Trag de mine”. Continuarea aici.

La finalul săptămânii de conectare, LaPrimulBebe a organizat în 12 orașe evenimentul-mișcare ”Sunt aici, joacă-te cu mine”, astfel că anul acesta campania de informare din comunitate a pregătit acest eveniment și a fost menită să trezească interesul părinților pentru joaca cu copiii.

Ne bucurăm că peste 1000 de părinți au participat la acest eveniment, susținând mișcarea noastră națională.