fbpx
Educatia copiilor, cu Oana Moraru

Educația copiilor, de la naștere la școală, cu Oana Moraru

În noiembrie am sărbătorit, împreună cu Oana Moraru, evenimentul nr.100 LaPrimulBebe! 100 de evenimente educativ informaționale, inspiraționale și de socializare organizate în 6 ani de existență LaPrimulBebe.

În sala DB Global Technology, 300 de părinți au răspuns prezent la eveniment, din dorința de a-și înțelege mai bine copiii și de a dezvolta relații armonioase cu ei încă de mici, iar Oana Moraru ne-a vorbit despre ferestrele de oportunitate din copilărie, despre utilitatea poveștilor ce au și personaje și situații negative, despre influența emoțiilor părinților asupra comportamentului copilului și multe altele.

Câteva idei cu care am rămas de la eveniment:

1.Reacțiile părinților influențează comportamentul copiilor – un copil care cade și se lovește se va uita prima dată la mamă să-i vadă reacția iar pragul său de durere va fi direct proporțional cu aceasta (va plânge dacă mama are o grimasă sau o reacție tragică sau se va ridica și va pleca mai departe dacă mama nu va considera cazătura serioasă). 

2.Între 0-6 ani ar trebui să profităm de neuroplasticitatea creierului și să scoatem copiii din zona lor de confort. A-i lăsa în ritmul lor poate fi de multe ori o capcană și putem rata anumite ferestre de oportunitate de dezvoltare.

3.Fereastra de oportunitate pentru gândirea logico-matematică se află între 2 și 5 ani, iar în acest interval ar trebui să le stimulăm copiilor abilitățile de sortare, grupare, măsurare sau de recunoaștere de modele. 

4.În primii 2 ani se fixează echilibrul emoțional al copiilor și abilitățile de comunicare, de formare de structuri de limbaj. Un copil ce nu a fost expus limbajului (spre exemplu, un copil găsit în pădure, crescut printre animale) nu va putea recupera deficitul în totalitate mai târziu. 

5.Prima satisfacție intelectuală a copilului are loc în jurul vârstei de 2,5 – 3 ani, atunci când realizează că poate manipula realitatea, că se poate desprinde de mamă, că mama nu este omniprezentă și nu știe tot, mereu.

Mai multe sfaturi din partea Oanei Moraru, inclusiv video-uri, puteți găsi pe Vocea Părinților.

Mulțumim partenerului principal al evenimentului, Lidl Romania, ce a pus la dispoziție un bar de fructe proaspete și uscate, semințe și sucuri delicioase pentru participanți. Ne bucurăm tare mult că o companie ale cărei produse sunt apreciate de mamele din comunitate (în special jucăriile de lemn și hainele mărcile Lupilu) a decis să ne fie alături pentru toate evenimentele acestui an.

Evenimentul a beneficiat și de sprijinul Leifheit România, unul dintre cei mai importanți furnizori de produse de uz casnic din Europa, ai căror reprezentanți la eveniment au făcut demonstrații live ale produselor de curățenie pentru părinții interesați.

Mulțumim de asemenea și partenerului Eau Thermale Avène, ce au oferit produse dermato-cosmetice cu apă termală mamelor prezente, produse foarte apreciate de acestea, după cum ne-au mărturisit la plecare.

Mulțumiri speciale se îndreaptă și către Ionuț Avramescu și Maria Avramescu (Eden Events), pentru filmarea evenimentului. Ne bucură de fiecare dată când colaborăm cu mame și tați din comunitatea LaPrimulBebe pentru evenimentele noastre. Ionuț și Maria sunt o echipă ce oferă servicii foto și video pentru nunți, botezuri sau petreceri private, orientați spre surprinderea de bucurii și emoții, astfel încât fiecare film realizat să fie o poveste în sine.

Andreea Antohe ne-a fost alături și de această dată ca fotograf oficial al evenimentului. Mulțumim, Andreea, pentru că ai surprins în imagini atmosfera evenimentului cu nr. 100 LaPrimulBebe!

Intră în comunitate!