Anul 2020 a fost unul cu multe realizări, într-un context cu totul atipic, inclusiv pentru echipa LaPrimulBebe. Ne-am reinventat, alături de comunitatea noastră și ne-am susținut reciproc, consolidând-ne legătura puternică. Realizările noastre în acest an:
* La începutul lunii aprilie am organizat o campanie specială, #PrimaLinie, în contextul declanșării stării de urgență, prin care ne-am angajat în lupta împotriva răspândirii Covid. Împreună cu mamele comunității am strâns 235.000 Euro cu care am achiziționat pentru Societatea Română de Terapie Intensivă și Anestezie 2 ventilatoare și 8 monitoare pentru funcții vitale și echipamente medicale de protecție pentru personalul din prima linie.
* Am finalizat renovarea Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal de la Moreni, după zece luni de lucrări intense. Banii, 273.000 de euro, au fost strânși împreună cu mamele din comunitate în campania umanitară #VremOm pe parcursul a 6 zile. Acum, copiii și mamele au parte de condiții normale într-o secție de pediatrie cu 13 saloane imaculate, tot atâtea băi, cabinete de consultații, o sală de mese, spații de joacă și multe altele. Cu acest prilej, oamenii din afara comunității au aflat despre noi. Mamele au reușit să strângă aproape 300.000 € în 6 zile pentru renovarea spitalului din Moreni: „M-a bușit plânsul” este reportajul în care Știrile ProTV au vorbit despre realizările mamelor LaPrimulBebe.
* Am refăcut laboratoarele Clinicii de Oncologie Pediatrică Louis Țurcanu din Timișoara împreună cu Asociația Dăruiește Viață, pentru care am strâns fonduri în campania #Diagnostic85, în decembrie 2018. Timișoara are singurul centru de transplant de pediatrie din țară, cu acces la toate specialitățile. În ultimii patru ani în această clinică s-au operat 174 transplanturi medulare și s-au făcut peste 3000 de proceduri privind diagnosticarea leucemiilor și a altor tipuri de cancer. Sunt singurele laboratoare din țară în care se primesc probe de pe întreg teritoriul ei pentru a confirma sau infirma acest diagnostic dur.
* Am demarat lucrările de refacere a secției de neonatologie a maternității din Vâlcea, subiectul Campaniei umanitare #BunVenit din decembrie 2019. Ne-am propus să refacem secția de neonatologie care nu a mai suferit modificări în ultimii 35 de ani. Proiectul implică renovarea întregii secții de 1000mp cu reparații și zugrăvit pereți, refacere parte electrică, schimbat uși, renovat sala de muls, renovat biberoneria aflată într-o stare deloc bună, renovat băi, renovat cele 8 saloane, cumpărat pătuțuri.
* Luna noiembrie 2020 a adus o nouă campanie umanitară, #VreauSăContez, în care ne-am implicat, ca de obicei, alături de comunitate. Am strâns împreună 354.000 Euro pentru renovarea Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Câmpulung Muscel. Șase zile de campanie, nouă zile de centralizare, 24/7, și efortul comun a aproape 200 de oameni, membri ai echipei și voluntari; 21.700 de părinți s-au implicat și au licitat pentru 13.900 de obiecte și servicii.
* Am atins suma de 2.000.000 Euro strânși în campaniile umanitare împreună cu comunitatea de mame.
* Ne-am extins ”familia” în afara țării, lansând o nouă comunitate pentru mamele din afara granițelor, LaPrimulBebe Diaspora, unde 2600 de mame se simt mai aproape de casă.
* Tot în 2020 am lansat primul Sistem Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit, o premieră pentru țara noastră, cu scopul de a contura un cadru de sprijin la nivel național pentru proaspetele mame, așa cum există în toate țările europene. Acum orice gravidă poate afla pe www.bebebunvenit.ro tot ce are nevoie să știe înainte și după naștere din 210 episoade scurte cu informații de la experți.
* Am început seria Caravanelor BebeBunVenit cu proiecții informaționale pentru gravidele din zonele defavorizate și haine de iarnă și produse de igienă pentru bebeluși, ce au ca scop scăderea ratei mortalității infantile din România.
* Prin Campania de conștientizare #VizibilitatePentruNevoileMamelor ne-am propus să aducem în lumină nevoile emoționale și informaționale ale mamelor și importanța lor în crearea societății de mâine. Aceasta a ajuns la peste 1.000.000 de oameni. Numeroase personalități publice au dus mesajul nostru mai departe: Adrian Hădean, Irina Păcurariu, Cosmin Alexandru, Monica Jitariuc, Diana Stănculeanu, Cristina Stănciulescu, Bianca Mereuță, Veronica Soare, Alex Zamfir, Cătălin Striblea, Orlando, Bogdan Ciuclaru, Vladimir Drăghia, Amalia Enache, Paula Herlo, Petronela Rotar, Raluca Michailov, Mirela Retegan, Simona Gherghe, părintele Francis Doboș, Gáspár György și Alec Blenche.
* Am continuat seria evenimentelor tradiționale, de sală, ducându-le la un click distanță pentru ca mamele să aibă în continuare acces la informațiile prețioase aduse de specialiști cu care colaborăm. 7800 de părinți au avut acces în total la evenimente de mare interes pentru ei: Primul ajutor pentru copii, Mese simple în familie, fără păcăleli sau compromisuri, Tehnici de supraviețuire a relației de cuplu după nașterea copilului, Educația copiilor de la naștere la școală.
* Totodată am continuat colaborările tradiționale, simțindu-ne și mai aproape de partenerii noștri care s-au implicat în evenimente și o serie de concursuri și premii binemeritate de mamele comunității.
* Am primit o serie de premii valoroase, simbol al recunoașterii implicării noastre în conturarea necesității unei comunități: Best Women Communities la Digital Divas, 2 premii la Gala Societății Civile, titlul de Absolute Online Personality of the Year, oferit Atenei Boca de către Webstock și badge-ului de Community Manager oferit de Facebook, o recunoaștere a eforturilor și demersurilor întreprinse de Atena Boca.
* Ne-am adaptat munca de la birou la cea de acasă și am extins echipa cu trei membri noi. Nenumărate ședințe online prin care echipa s-a consolidat și a demonstrat reziliență pe parcursul unui an diferit. Și, mai ales, ne-au fost alături peste 200 de voluntari dedicați care ne oferă sprijin necondiționat.