LaPrimulBebe sprijină informațional și emoțional gravidele și mamele din România, în primul an după naștere. Acest sprijin este oferit în comunitățile online, prin campaniile umanitare și prin Sistemul Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit.
Asociația LaPrimulBebe este singura comunitate din România premiată de Facebook USA și numită una dintre cele mai de impact 100 de comunități online din lume. Bursa Facebook Community Leadership Program 2018 a însemnat un an de training la cel mai înalt nivel alături de echipa Facebook, în tot ceea ce înseamnă comunități online.
Cu peste 170.000 membri, activăm în 23 județe, în care avem filiale locale, adică grupuri județene LaPrimulBebe.
Misiunea LaPrimulBebe este oferirea unui spațiu online empatic, de încredere, în care mamele primesc sprijin informațional și emoțional în primii ani după naștere.
De două ori pe an, părinții comunității noastre își unesc forțele și se implică în campaniile umanitare organizate de LaPrimulBebe, sub forma celor mai spectaculoase licitații online. Până în prezent am strâns peste 2.000.000 de Euro, bani cu care a fost cumpărată aparatură esențială pentru maternități cu grad mare de prematuritate în București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj, Ploiești, secția de terapie intensivă nou-născuți Marie Curie a fost dotată cu un sistem performant de supra-avertizare care scade mortalitatea semnificativ, spitalul de pediatrie Moreni a fost reabilitat, a fost reabilitat laboratorul de oncologie pediatrică Louis Țurcanu Timișoara, a fost amenajat un etaj ce ne poartă numele în refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer MagicHome și suntem în proces de refacerea a secției de neo-natologie Vâlcea.
Am organizat 266 de evenimente de educație parentală, cu peste 38.000 de părinți prezenți în sălile noastre. Temele abordate au fost cele mai fierbinți pentru mamele după naștere: alăptarea, diversificarea bebelușului, etapele psihologice ale bebelușului, viața de cuplu după apariția copiilor, primul ajutor și educație sexuală, cum să ne protejăm copiii de abuzuri.
Am demarat seria evenimentelor online, care au fost puse la dispoziția întregii comunități. Acestea au abordat subiecte de mare interes pentru părinți: primul ajutor pentru copii și un eveniment pe tema nutriției, destinat întregii familii. Evenimentele au fost accesate de peste 6700 de participanți.
“LaPrimulBebe a luat naștere în 2012, după ce am născut primul copil și am trecut prin cea mai grea perioadă a vieții mele și printr-o depresie post-natală. Departe de orașul natal și de părinți, am creat un grup de Facebook în care am adăugat zece proaspete mame sau gravide, prietenele mele. Am simțit nevoia să vorbesc cu alte mame care treceau în același timp prin ce treceam eu, să am acces la informații rapid și mai ales, să nu mă simt singură în această călătorie frumoasă, dar teribil de grea, aceea de a fi părinte. La orice oră din zi și din noapte, dacă aveam nevoie de un sfat, primeam imediat zeci de răspunsuri.
Astăzi suntem peste 160.000 de părinți. Nu mi-am imaginat câte persoane minunate am să întâlnesc virtual, câte lucruri utile am să învăț și câte fapte bune care vor ajuta mii de copii și de părinți o să fac împreună cu mame pe care nu le-am văzut niciodată. Alături de ele am învățat că drumul spre mine este mai ușor împreună.”
Atena Boca, mamă, fondator LaPrimulBebe