fbpx
La Tzara

Unde petrecem timp cu copiii? Turist in orasul meu. “La Tzara” (Bucuresti)

Nu agreez locurile aglomerate, chiar si atunci cand sunt frumoase. Imi place linistea si natura si desi locuim in capitala incerc sa ma bucur de ele de cate ori pot. De cand avem copil am decis sa descoperim mereu locuri noi, pe care nu le cunosteam, in orasul nostru sau in imprejurimi, dar care sa nu fiela o distanta mai mare de o ora. Locuri in care sa simtim natura aproape, sa ne bucuram de mai multa liniste si sa ii dam posibilitatea fiului nostru sa exploreze jocurile cu pietre, bete, iarba, animale si orice poate starni imaginatia.

Astazi am fost la ferma “La Tzara” aflata la iesirea de pe A1, Km 36. Site-ul lor este unul foarte frumos si profi insa nu se potriveste deloc cu ceea ce am gasit acolo. “La Tzara” este o mini ferma foarte aproape de padure, de raul Arges si de Bolintin Sat. E mult spus o ferma. Cand am ajuns mai era o singura familie si asta ne-a bucurat. Aveam locul doar pentru noi. Mini ferma are cateva custi cu animale pe care copiii le pot vedea: porci, vacute, oi, capre, magari, pauni, bibilici, gaini, porumbei, lame, cai si ponei. Exista 2 tiroliene pe care le pot folosi copiii. Nu sunt foarte sofisticate ca sistem, insa copilul nu a parut deloc deranjat de asta ba din contra. Exista un labirint in care te poti amuza impreuna cu cei mici incercand sa iesi din el. De asemenea exista leagane si o trambulina mare in care am sarit si eu :). Un mini lac artificial pe care te poti plimba cu barcuta. De asemenea exista posibilitatea de a face plimbari cu poneii, calarie in padure, plimbare cu bicicletele in padure si pictura pe figurine de rigips. Daca doriti sa mancati, doamnele de acolo va pot pregati cate ceva ca la tara. Pe loc, cu produse de casa.

Nu este un loc luxos ci din contra este un loc ca la tara, insa noua ne-a placut mult. Am petrecut acolo cateva ore si am facut de toate. Cel mic s-a distrat copios si a fost foarte fericit sa fie in aer curat, alaturi de animale, pietre, tiroliana si de parintii lui. Ne-a placut apusul si mirosul de iarba taiata. Ne-a placut familia de tarani care isi curata cu grija bucata de pamant de langa ferma si nechezatul calului care ii astepta langa caruta ca sa ii duca acasa. Ne-a placut sentimentul de normalitate. Ca la tara e la tara. Nu cosmetizat, nu cu alei, nu cu miros de parfum, nu cu asfalt, nu cu lux. Insa cu multa caldura. Nu a fost un singur om de la aceasta ferma care sa nu fie primitor si amabil. De la doamna care ne-a primit, la doamnele de la bucatarie, la muncitorii care amenajau, la patronul care s-a oferit sa se joace cu copilul ca noi sa putem manca in liniste. Din punctul meu de vedere aceasta mica ferma a batut astazi orice Herastrau :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ six = 10

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>