2017_09_19 LPB Iasi - 0192

Tehnica alăptării corecte, cu moașa Adina Păun

Marți, echipa LaPrimulBebe, împreună cu moașa și consultantul acreditat în alăptare Adina Păun, au fost prezente la Iași, pentru a organiza evenimentul “Tehnica alăptării corecte” pentru gravidele și proaspetele mămici din comunitatea LPB Iași. Ne-am dat întâlnire într-o locație centrală, mai exact sala B.P.Hașdeu din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu” (BCU) cu peste 50 de mame ieșence. Echipa BCU a fost foarte profesionistă, asigurându-se ca participantele se simt cât mai confortabil pe parcursul celor două ore ale seminarului.

Membrii comunității LaPrimulBebe Iași ne-au primit cu o dorință uriașă de a afla mai multe informații despre tehnicile de alăptare și de a se pregăti cât mai bine pentru acest moment. Adina Păun le-a împărtășit membrilor LPB despre cele mai mari temeri pe care le au și să le explice care sunt procedurile optime pentru o alăptare ușoară și fără dureri. E adevărat că alăptarea nu e în primele zile ca în filme, dar că nici nu trebuie să doară dacă mufarea este corectă. Cu un pic de răbdare și practică, “acest dans în doi” are mari șanse de reușită, iar bebele va primi cel mai frumos dar din primele clipe de viață: laptele matern.

Acest eveniment a fost organizat mult mai ușor cu sprijinul partenerilor Carrefour România și al Rețelei Privată de sănătate Regina Maria care le-au pregătit mamelor prezente cadouri și reduceri la serviciile medicale.

Compania Carrefour este prezentă în viața mamelor LaPrimulBebe prin intermediul produselor de la raioanele de puericultură și hăinutele TEX pentru bebelusi, dar și prin proiectele sociale dedicate sănătății, nutriției și educației copiilor din întreaga țară.

Cel de-al doilea partener, Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria activează pe piața serviciilor medicale private din România de peste 20 de ani și depune la rândul lui eforturi pentru a furniza servicii medicale de înaltă calitate mamelor și copiilor. Le mulțumim pentru încrederea și sprijinul acordat asociației în organizarea evenimentului “Tehnica alăptării corecte”.

Evenimentul face parte din seria de seminarii organizate pentru a sprijini mamele în procesul de alăptare și ne dorim extinderea acestei inițiative la nivel național în viitor. Asociația LaPrimulBebe susține alăptarea exclusivă minimum 6 luni de la nașterea bebelușilor deoarece scade riscult de mortalitate infantilă și de infecții, crește imunitatea și chiar poate face diferența între viața și moarte în cazul prematurilor.

Pentru a intra în atmosfera evenimentului, găsiți mai jos imagini surprinse de Filip Gabriel și Remus Rusu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 × three =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>