fbpx
Tehnica alaptarii corecte - LPB Cluj

Tehnica alăptării corecte, cu moașa Adina Păun

Disperarea pe care o simte o mamă atunci când nu știe cum să împace nevoia bebelușului său de a fi alăptat și durerile cauzate de alăptare este incredibilă. Multe mame membre ale comunității LaPrimulBebe ne-au povestit că au fost nevoite să întrerupă alăptarea foarte devreme din cauza durerilor. Lipsa de informare corectă le-a dus la impresia ca alăptarea poate să doară, ba de multe ori “trebuie” să doară! Alăptarea corectă NU doare! Durerea este primul semn că mama nu face ceva bine în atașarea copilului la sân. În plus, alăptarea exclusivă scade mortalitatea infantilă, riscul de infecții, crește imunitatea și poate face diferența între viață și moarte în cazul prematurilor.

Dorind să diminueze la minim situațiile în care mamele suferă sau înțarcă prematur din cauza lipsei de informații corecte, Asociația LaPrimulBebe organizează seminarii de alăptare, atât în București, cât și în comunitățile locale din țară.

Miercurea aceasta, echipa LaPrimulBebe, împreună cu expertul în alăptare Adina Paun, moașă absolventă a Facultății de Moașe și Asistență Medicală din cadrul UMF Carol Davila și consultant în alăptare acreditat cu experiență de peste șase ani, au fost prezente la Cluj, pentru a organiza un seminar de alăptare pentru gravidele comunității LaPrimulBebe Cluj.

Peste 80 de viitoare mame au fost prezente și au ascultat-o pe Adina povestind despre cele mai mari temeri ale mamelor atunci când vine vorba de alăptare, demonând mituri și explicând tehnici corecte pentru o alăptare ușoară și fără dureri.

Energia sălii a fost una extraordinară. Viitoarele mame au pus multe întrebări și au participat activ la întreg seminarul.

Locația în care a avut loc evenimentul a fost salonul Marton Aron, al hotelului Agape din centrul Clujului. O locație cu adevărat rafinată ce ne-a dus cu gândul la balurile care probabil aveau loc pe vremuri în aceste saloane maiestuase. Personalul hotelului a fost foarte profesionist și prietenos, asigurându-se că toate detaliile sunt exact așa cum trebuie pentru ca mămicile invitate să fie confortabile și pentru ca evenimentul să se deruleze bine.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria. În ultimul an, am realizat că avem nevoie de sprijin pentru a ne putea susține activitatea și pentru a continua să organizăm evenimente. Fondurile proprii și barterele au ajuns la final și fără parteneri serioși nu am reuși să ne îndeplinim misiunea și viziunea.

Și tocmai de aceea suntem tare bucuroase că Regina Maria a decis să ne fie alături. Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria depune reale eforturi pentru a face viața mamelor și gravidelor mai ușoară și oferă servicii de excepție atât gravidelor, cât și mamelor și bebelușilor.

Le mulțumim pentru că au avut încredere în noi, pentru că s-au alăturat misiunii noastre atât de repede și pentru că au contribuit la organizarea acestui eveniment.

Pentru a intra puțin în atmosfera evenimentului, puteți vedea imaginile de mai jos surprinse de Andreea, cunoscută și sub brandul “Hoții de amintiri”. Fotografiile ei au captat excelent atât atmosfera, cât și frumusețea viitoarelor mame din comunitatea LaPrimulBebe Cluj:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 × six =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>