50

Tehnica alăptării corecte, cu Adina Păun – Sibiu

LaPrimulBebe și-a propus, de când a luat ființă, să informeze cât mai corect viitoarele mame despre procesul de alăptare, cu scopul de a crește procentul copiilor hrăniți la sân în România, aflată pe ultimele locuri la acest capitol în Europa.

Lipsa informațiilor corecte stă, de cele mai multe ori, la baza deciziei de a întrerupe alăptarea în cazul multor mame, de aceea LaPrimulBebe organizează evenimente informaționale cu specialiști ce pot oferi informații valoroase și care pot combate miturile de care se lovesc multe dintre proaspetele mame.

Astfel, am continuat seria evenimentelor dedicate alăptării din acest an cu cel de la Sibiu din 22 iunie, la care viitori părinți din această comunitate au avut ocazia de a o întâlni pe Adina Păun și de a afla de la ea cum pot avea un start bun în alăptare. Adina este moașă licentiată și absolventă de master în cadrul UMF Carol Davila, consultant în alăptare de peste șapte ani certificat internațional IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) și a sprijinit de-a lungul carierei sale peste 3000 de mame să își alăpteze copiii.

Informații esențiale despre alăptare cu care am rămas de la eveniment:

  1. Tatăl este protectorul cuplului în primul an de viată a copilului și trebuie lăsat să se implice în îngrijirea acestuia.
  2. Atașarea la sân trebuie realizată cu răbdare, nou născutul având nevoie de o perioadă de adaptare la mediul extern.
  3. Este normal ca proaspătă mamă să nu producă lapte în primele cinci zile de la naștere.
  4. Alăptarea nou-născutului se face la cerere, dar fără a se depăsi patru ore de la ultima masă
  5. Pentru a ne asigura că bebelușul suge eficient, trebuie să îl auzim înghițind.
  6. Sânul nu se pompează în furia laptelui deoarece se va stimula lactația. În acest caz se vor aplica comprese calde și se vor masa sânii.
  7. Până la începerea diversificării (6 luni), copilul nu trebuie să primească apa sau ceai, indiferent dacă este hrănit cu lapte matern sau lapte praf.
  8. Mama poate consuma orice aliment pe durată alăptării, urmărind reacția la gust a bebelușului. Alimentația mamei nu cauzează colicile copilului.

Mulțumirile noastre speciale merg către cei care au fost alături de noi în organizarea acestui eveniment:

Fotograf Adriana Contiu, mamă din comunitatea LaPrimulBebe Sibiu, care a surprins evenimentul în imagini.

Flor Paper Studio din Brașov, ce a pregătit pentru fiecare participantă la curs câte o floare realizată manual cu multă migală și pasiune și pe care viitoarele mămici le-au apreciat foarte mult.

 

 Intră în comunitate!