fbpx
saptamana sportului cover

Săptămâna Sportului și a Sănătății LaPrimulBebe

În perioada 25 iunie – 1 iulie, toate comunitățile LaPrimulBebe au fost „antrenate” în campania de conștientizare referitoare la beneficiile sportului. Am denumit-o noi „Săptămâna Sportului și a Sănătății LaPrimulBebe”, timp în care am îndemnat la programe de exerciții ușoare și am lansat provocări în favoarea unei alimentații sănătoase.

Ca proaspete mame, găsim cu greu timp și energie pentru mișcare susținută, mai ales că îngrijirea bebelușului ne solicită foarte mult.

Această inițiativă LaPrimulBebe a venit ca un impuls pentru mobilizare, pentru a acorda o atenție sporită propriei persoane și pentru a trata corpul cu mai mult respect, mai ales că este în nevoia fiecăruia de a se simți bine în propria piele.

Printre beneficiile activității fizice, am enumerat:
– ajută la o mai bună gestionare a perioadei schimbărilor hormonale, prin eliminarea de serotonină;
– susține pierderea kilogramelor acumulate, dacă este însoțită de o dietă echilibrată;
-oferă corpului obosit vitalitatea și rezistența necesare creșterii unui copil;
– reduce depresia post natală;
– crește flexibilitatea corpului.

Timp de o săptămână, mamele au fost încurajate să posteze încurajări, sfaturi, video-uri sau idei de exerciții ce pot fi făcute cu ușurință. De asemenea, recomandările pentru tipuri de sport în sarcină au fost binevenite.

sport in sarcina lpb

În plus, le-am provocat să renunțe la un obicei nesănătos (de exemplu: mâncat fast-food, băut cola și mâncat în fața televizorului) și să adopte un obicei benefic, cum ar fi: mâncat mic-dejun sănătos, făcut activitate fizică regulat și băut apă mai des. Această provocare a fost primită foarte bine de mame.

provocaresaptamanasportului

Spre finalul săptămânii, am împărtășit cu mamele din comunitățile LaPrimulBebe #sfatulexpertului, domnul doctor Constantin Niță, care ne-a spus cum își poate îmbunătăți fiecare forma fizică și mentală, prin mici schimbări, accesibile și realiste. Aici articolul integral.

articol

LaPrimulBebe lansează anual inițiativa conștientizării unui stil de viață sănătos, atât din punct de vedere al sportului cât și al alimentației. 

Vă invităm în comunitatea LaPrimulBebe a orașului din care sunteți! Click aici!