_25.000

Săptămâna Mondială a Alăptării în LaPrimulBebe

În săptămâna 1-7 august în comunitățile online LaPrimulBebe din București și din alte 16 orașe s-a desfășurat campania de informare anuală, dedicată Săptămânii Mondiale a Alăptării. LaPrimulBebe a anunțat această campanie de informare prin lansarea unei rame pe care utilizatorii Facebook au putut să o atașeze pozei de profil pentru a se alătura campaniei. Rama atașată apare așa:
atena rama
LaPrimulBebe informează de 6 ani despre beneficiile alăptării și tehnici de alăptare, atăt în cadrul comunității online, cât și în cadrul evenimentelor dedicate. Anul acesta, campania a avut ca slogan “Susțin alăptarea cu respect și prin informare corectă”, pentru conștientizarea necesității următorului pas către normalizarea alăptării.
”Este un moment potrivit să trecem la următorul nivel. Noi, cu toții! Acela de a sprijini mamele la început de drum, dând mai departe informații reale care să înlocuiască miturile, îndrumând mamele către specialiști cu adevărat profesioniști, din aceia care nu insistă cu orice preț făcând mai mult rău decât bine. Dar mai ales să încetăm judecata la adresa unei alte mame, oricare ar fi ea. Educată, needucată, care alăptează sau nu în public, care alăptează puțin sau deloc.
Cred că alăptatul este un act extraordinar de intim, care îi privește numai si numai pe mamă, pe copil și pe tată.” a fost mesajul Atenei Boca, fondator LaPrimulBebe.
Pentru a răspunde direct nevoilor de informare a mamelor din comunitate, am strâns cele mai întâlnite întrebări precizate de mame și le-am adresat expertului LaPrimulBebe, Adina Păun, moasă și consultant în alăptare. Au fost clarificate nelămuriri legate de nevoile de supt ale bebelușilor, ragade și alte provocări de la începutul procesului de alăptare. Puteți citi aici întregul articol!
Cu gândul la viitoarele și proaspetele mame din România LaPrimulBebe a creat o colecție de mituri explicate și demontate despre alăptare, prin care vă puteți alătura demersului în a informa mai departe, cât mai multe mame. Fiecare mamă care va putea lua propriile decizii mai informată și mai sigură pe ea este un succes al acestei campanii. Informarea cu privire la alăptare este una dintre cauzele pentru care milităm cel mai mult.