Saptamana LaPrimulBebe dedicata lecturii

Săptămâna LaPrimulBebe dedicată lecturii

În perioada 26 iunie – 2 iulie, Asociația LaPrimulBebe a derulat, pentru al patrulea an consecutiv, campania Săptămâna lecturii.  Timp de șapte zile, comunitățile online LaPrimulBebe s-au transformat într-o bibliotecă virtuală plină de titluri de cărți, recomandări ale mamelor, și review-uri care mai de care mai ochioase și mai convingătoare. Zeci de titluri de beletristică, cărți de parenting, dezvoltare personală și profesională ne-au inspirat și ne-au încurajat să ne dezvoltăm pasiunea pentru citit.

Începând de anul acesta, Libris a devenit partenerul LaPrimulBebe și ne-a pregătit o surpriză: un top cu 10 cărți preferate de cititorii librăriei online. Titlurile sunt următoarele:
1. După ce te-am pierdut – Jojo Moyes (ed.Litera)
2. Cartea oglinzilor – Eugen Ovidiu Chirovici (ed.RAO)
3. Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine – Lise Bourbeau (ed. Ascendent)
4. În umbra pașilor tăi – Vitali Cipileaga (ed.Bestseller)
5. Laur – Evgheni Vodolazkin (ed. Humanitas)
6. Prima dragoste, ultimele ritualuri. În așternuturi – Ian Mcewan (ed. Polirom)
7. Alchimistul – Editie de lux – Paulo Coelho (ed. Humanitas)
8. Atitudinea Este Totul – 10 Pași Pentru Transformarea Atitudinii În Acțiune – Keith Harrel (ed. Business Tech)
9. Hoțul de cărți – Markus Zusak (ed. RAO)
10. Preludiu – Ileana Vulpescu (ed. Tempus)

 “O carte adevărată nu este una pe care o citim, ci una care ne citește.” (Wystan Hugh Auden)

Energia și feed-back-ul mamelor primite în timpul campaniei ne încurajează să citim cât mai mult, una dintre mame împărtășindu-ne:

“Mulțumesc Draga Atena, pentru aceasta recomandare de carte, pe care am citit-o intr-o răsuflate! Atât de mult m-a marcat, încât visez acel copil. Dar cât de mult m-a răscolit și m-a făcut sa ma gândesc de 100 de ori la cine sunt și ce fac pentru copilul meu, și oare bine fac?! Mulțumesc Atena pentru tot ce faci aici, in aceasta comunitate minunata, in București, in România, in lume… Ai puterea sa muți munții din loc! Ai toată aprecierea mea! Gânduri bune!” (V.Ș.)

Orice moment petrecut în compania cărților este valoros: când citim povești prichindeilor înainte de culcare, când ne strecurăm cărțile în bagajul de vacanță sau răsfoim romanul preferat de aventură atunci când cei mici adorm liniștiți pe pieptul nostru. Orice poveste este o invitație pentru imaginația noastră de a se dezvolta și a se transformă într-un laborator de idei noi, încurajându-ne să experimentăm, să ne acceptăm și să ne jucăm mai mult. Lectura este singura activitate care ne extinde orizonturile de înțelegere asupra lumii, ne sprijină în dezvoltarea personală și ne ghidează pe drumul spre cea mai bună variantă a noastră.

Listă cărți LaPrimulBebe – Accesând acest link, găsiți o selecție de recomandări primite de la membrii comunității LaPrimulBebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>