fbpx
Relația de cuplu după nașterea copilului, 9.02.2019

Relația de cuplu după nașterea copilului, cu Ioana Kessler

Am deschis seria de evenimente din 2019 cu această tematică pentru că viața în 3 începe de fapt cu relația în 2! Ne naștem și noi ca părinți o dată cu nașterea copilului nostru, iar uneori, renaștem ca și cuplu. Sau ne putem pierde ca și cuplu, dacă nu suntem atenți la semnale, mai ales în primii ani de viață ai copilului.

Studiile arată că, în primii 3 ani de la apariția copilului, 2/3 dintre cupluri observă o scădere dramatică a calității relației lor, în timp ce în primii 5 ani de viață ai copilului, 39% optează pentru separare. Deconectarea și starea de negare duc deseori relația pe un drum de pe care cu greu mai poți reveni.
Pentru a evita deteriorarea relației, este de ajutor să auzim păreri avizate despre cum să procedăm atunci când și celălalt partener se confruntă cu diverse situații de unul singur.

TOP INFORMAȚII cu care am rămas de la evenimentul “Relația de cuplu după nașterea copilului”, cu Ioana Kessler, psihoterapeut, la care au participat 300 de părinți din comunitate:

1.Este extrem de important să alocăm timp de calitate exclusiv pentru cuplu, chiar și după apariția copilului. Zilnic, ar trebui să rezervăm 30 de minute discuțiilor (15 minute pentru fiecare partener)
2.Un sărut ar trebui să dureze minim 6 secunde (dimineața, la plecare, și seara, la reîntoarcerea acasă).
3. E important să conștientizăm, fiecare, faptul că nevoile și dorințele proprii sunt la fel de importante ca nevoile și dorințele partenerului.
4. După naștere, femeia are nevoie să se simtă în siguranță în timp ce bărbatul are nevoie să se simtă dorit.
5. Certurile pot fi inevitabile, însă este foarte important să ne împăcăm de fiecare dată după un conflict. Săptămânal, ar fi bine să alocăm 60 de minute dedicate certurilor/ discuțiilor în contradictoriu.

Mulțumim Alexandra Chioveanu – fotograf de familie, pentru că ne-ai fost alături și ai surprins în imagini atmosfera din sală, ne-am bucurat să te descoperim în comunitate

Intră în comunitate!