fbpx
Relatia de cuplu dupa nasterea copilului, Constanta

Relația de cuplu după nașterea copilului, cu Ioana Kessler – Constanța

Primul eveniment al anului din Constanța a coincis cu o sărbătoare dedicată iubirii: Dragobete. Iar tematica acestuia s-a potrivit de minune: Relația de cuplu după nașterea copilului.

Studiile arată că, în primii 3 ani de la apariția copilului, 2/3 dintre cupluri observă o scădere dramatică a calității relației lor, în timp ce în primii 5 ani de viață ai copilului, 39% optează pentru separare. Deconectarea și starea de negare duc deseori relația pe un drum de pe care cu greu mai poți reveni.
Pentru a evita deteriorarea relației, este de ajutor să auzim păreri avizate despre cum să procedăm atunci când și celălalt partener se confruntă cu diverse situații de unul singur.

TOP INFORMAȚII cu care am rămas de la eveniment de la Ioana Kessler, psihoterapeut:
1.Este extrem de important să alocăm timp de calitate exclusiv pentru cuplu, chiar și după apariția copilului (ideal, minim 30 de minute zilnic)
2.Un sărut ar trebui să dureze minim 6 secunde, pentru a ajunge la creier informația că ne sărutăm și că avem un moment de conectare cu partenerul.
3. E important să conștientizăm, fiecare, faptul că nevoile și dorințele proprii sunt la fel de importante ca nevoile și dorințele partenerului.
4. După naștere, femeia are nevoie să se simtă în siguranță în timp ce bărbatul are nevoie să se simtă dorit.
5. Certurile pot fi inevitabile, însă este foarte important să ne împăcăm de fiecare dată după un conflict (iar copiii să fie martorii împăcării).

Fotograf Mihai Sariu, mulțumim că ne-ai fost alături și de această dată și că ai surprins în imagini atmosfera din sală. Mihai este fotograful oficial LaPrimulBebe Constanța încă de anul trecut și ne bucurăm tare mult că l-am descoperit în comunitate
Mulțumim pentru găzduire Vintage Pub Constanta, un loc cu o atmosferă și un decor special în care am revenit cu drag.

Intră în comunitate!