cover regulament comunitate 2018

Te invităm să te alături responsabil comunității LaPrimulBebe

1. Invitația de a menține un mediu sigur, empatic și informat

În această comunitate fiecare contribuie aducând informații verificate, argumente valide, exprimate empatic și fără judecată. Respectăm membrii și intimitatea acestora, deci conținutul nu poate fi distribuit în exterior. Apreciem calitatea de a ne exprima clar și corect în limba română!

 • Suntem o comunitate de mame la început de drum și nevoia de sprijin și empatie este mare. Răspundem doar când considerăm că putem fi de folos, o părere diferită va fi argumentată, non-critică și non-agresivă. Membrii care jignesc sau au limbaj agresiv nu se potrivesc aici și vor fi eliminați.
 • Prescurtările, lipsa cratimelor sau înlocuirea lor, lipsa majusculei la începutul propozițiilor, a spațiului între cuvinte și semnelor de punctuație, înlocuirile cu “k” a literei “c” sau diminutivele în exces, etc. îngreunează citirea postărilor și a comentariilor și dovedesc lipsă de respect pentru comunitate. Vom șterge orice scriere incorectă.
 • Distribuirea printscreen-urilor cu postări/bucăți din postări de pe grupul LaPrimulBebe, oriunde în exterior (pe profilul personal sau în alte grupuri) duce automat la eliminare.
 • Distribuirea de conținut de pe alte site-uri este util să se facă împreună cu opinia personală în descriere, pentru a aduce informații membrilor, ca aceștia să poate decide dacă deschid sau nu.

2. Invitația de a crea conținut valoros pentru mame

Dezbaterile pe teme de interes, experiențele personale și întrebările on topic sunt încurajate aici. Prin contrast, postările off-topic, reclamele, vânzările, promovarea personală și tot ce se încadrează la spam nu își au locul în comunitate.

 • Pentru a menține vizibilitatea postărilor din sfera experiențelor de mamă dar și pentru că postările de căutare/ofertare job, căutare bonă/menajeră nu sunt eficiente, am hotărât interzicerea lor. Considerăm utile recomandările din experiență de bone sau ajutor menaj.
 • Vor fi șterse postările de video-uri, de concursuri și cereri de voturi/like-uri/share-uri, de foto/video cu copiii altcuiva, sondaje și petiții online și nici cele de tipul găsit/pierdut.
 • Nu sunt permise reclamele sau spam-urile, așa cum sunt definite în continuare (interdicția se aplică și vânzărilor sau închirierilor).

- Considerăm reclamă promovarea în comunitate sau prin mesaj privat de produse/servicii/afaceri/site-uri/evenimente (gratuite sau nu)/bloguri/pagini/grupuri cu scopul de a atrage beneficii; reprezentanților MLM nu le este permisă promovarea produselor către membrii comunității (prin postări, comentarii sau mesaje private).

- Definim spam-ul ca distribuirea nesolicitată și nedorită de link-uri în exces (mai mult de unul pe săptămână) către aceeași sursă de către același membru, chiar dacă link-ul are legătură cu subiectul postării.

Sunt permise recenziile, definite ca aprecierea unui produs, bazată pe experiența folosirii/interacțiunii cu acel produs, în următoarele condiții:

- în comentarii, numai ca răspuns la nevoia formulată în postare.

- în postare atunci când este vorba de cărți, filme, activități culturale sau recreative care nu promovează o afacere.

 • Singurele postări Off Topic permise sunt cele care (1) au legătură cu viața de mamă și (2) pot ajuta un număr mare de mame. Doar acestea pot fi utile comunității.
 • Vă rugăm să nu ștergeți nicio postare la care ați primit deja răspunsuri. Cineva și-a luat din timp pentru a oferi ajutor, iar acele răspunsuri pot fi de folos și altor mame.

3. Invitația de a acționa responsabil

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Caută pentru el numai sfaturi avizate, nu urma tratamente recomandate pe internet. În plus, încurajăm conștientizarea consecințelor legale pentru practicile ilegale, deci nu permitem discuții ce pot duce la încălcarea legii.

 • Nu tratați boli sau afecțiuni în urma sfaturilor primite în comunitate, deoarece fiecare individ este unic, iar tratamentul se recomandă doar în urma unui consult de către medicul specialist. Nu permitem solicitarea și oferirea de sfaturi medicale în comunitate.
 • LPB respectă drepturile de autor, motiv pentru care nu acceptăm schimbul ilicit de cărți (link-uri, pdf, etc).
 • Nu sunt permise discuțiile despre practici ilegale.

4. Invitația de a contribui în societate

De două ori pe an, LaPrimulBebe organizează împreună cu membrii campanii umanitare cu impact social mare în viața a sute de copii și părinți anual. Pentru a reuși, este nevoie să ne concentrăm eforturile și energia în aceste două ocazii. Alte discuții despre cazuri umanitare nu au loc în comunitate.

5. Invitația la respect pentru comunitatea online, membri și echipă

LaPrimulBebe este o comunitate de sprijin pentru mame educate, cu 17 comunități locale, având nume înregistrat la OSIM și regulament intern. Fiecare membru trebuie să cunoască și să respecte regulamentul în întregime, să folosească un limbaj respectuos față de ceilalți membri și față de echipă.

 • ”LaPrimulBebe” este marcă înregistrată la OSIM, ne vom proteja prin acțiuni legale împotriva folosirii abuzive a numelui, logo-ului sau a sloganului.
 • Singura metoda de adresare adminilor, pentru nelămuriri sau sugestii, este la email contact@laprimulbebe.ro. Contactarea prin mesaj privat sau tag nu va primi răspuns.
 • Pentru a putea ține legătura și a transmite noutățile despre comunitate, este util ca fiecare membru să completeze formularul. Completează formularul!. 

Suntem o comunitate de mame educate, în care ne selectăm atent membrii și lucrăm la a asigura un mediu sigur pentru discuții, astfel oferind valoare membrilor noștri. Pentru a rămâne așa, avem nevoie de un set de reguli pe care fiecare membru să îl cunoască și să îl respecte. Fiecare regulă a fost gândită în beneficiul majorității și testată în ani de existență. Chiar dacă apar momente în care nu veți fi 100% de acord cu vreuna dintre reguli, avem nevoie să le respectați pe toate ținând cont de scopul pentru care acestea au fost create.

Facem cunoscut regulamentul tuturor membrilor încă de la intrarea în comunitate, de aceea considerăm că orice abatere a fost cu bună știință și recurgem la eliminări.

Este necesar ca fiecare membru să filtreze informațiile primite în acest mediu. Asociația nu își poate asuma nicio responsabilitate pentru modul în care acestea sunt primite sau puse în aplicare.

Vă sugerăm să recitiți regulamentul periodic, atât pentru a elimina nelămuririle față de ce este permis sau nu pentru a fi postat, dar și pentru că acesta se poate modifica, în funcție de cum poate servi mai bine comunității. Asociația LaPrimulBebe nu este obligată să notifice modificarea regulamentului, altfel decât prin postarea lui ca ”anunț” (sub numele grupului), dar este responsabilitatea fiecărui membru să fie la curent cu regulile.

Vă invităm să aflați mai multe despre noi pe site-ul www.laprimulbebe.ro sau urmărind istoria noastră în imagini AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight × = 24

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>