22215319_10212820840308506_1051228008_n

Regulamentul comunității LaPrimulBebe

1.”LaPrimulBebe” este marcă înregistrată la OSIM și, în același timp, un spațiu online închis. Folosirea numelui, logo-ului sau a oricărui printscreen care le conține, preluat în afara comunității, este interzisă. Ne rezervăm dreptul să înaintăm orice acțiune legală necesară împotriva persoanei responsabile.
2. LaPrimulBebe este un mediu sigur și închis, iar selectarea membrilor se face foarte strict. Este interzisă distribuirea printscreen-urilor cu postările/bucăți din postări de pe grupul LaPrimulBebe oriunde în exterior (pe profilul personal sau în alte grupuri). Astfel de acțiuni duc la eliminare.
3. LaPrimulBebe promovează respectul față de limba română. Nu va fi acceptată nicio jignire la adresa ei. Spunem NU prescurtărilor, lipsei cratimelor, lipsei majusculei la începutul propozițiilor, lipsei spațiului între cuvinte și semnele de punctuație, înlocuirilor cu “k” a literei “c” sau diminutivelor în exces, etc. Respectarea gramaticii limbii române este obligatorie atât în postări, cât și în comentarii.
4. Este interzisă publicitatea directă sau ascunsă pentru orice fel de produse, servicii, bloguri, site-uri, grupuri Facebook sau evenimente (gratuite sau nu). De asemenea, este interzisă și vânzarea/închirierea de produse/servicii. Pentru parteneriate cu LPB, contactați adminii la contact@laprimulbebe.ro.
5. Nu tratați boli sau afecțiuni în urma sfaturilor primite în comunitate! Diagnosticarea și recomandarea tratamentului necesar atât copiilor, cât și părinților se fac doar de către medic. Sunați medicul!
6. Este interzisă postarea oricărui tip de apel umanitar, fie caz de boală sau neajunsuri (haine, bani, jucării etc). Dacă doriți să ajutați un caz concret și verificat personal, contactati adminii trimițând toate documentele justificative la contact@laprimulbebe.ro. Asociația LaPrimulBebe efectuează DOAR 2 campanii umanitare pe an (primăvara și iarna).
7. LPB este o comunitate de sprijin orientată pe împărtășirea experiențelor. Membrii au responsabilitatea de a se documenta înainte de a posta și de a oferi un răspuns sau de a se raporta la propriile experiențe.
8. Empatia. Răspundem unei întrebări doar atunci când considerăm că putem fi de folos. Părerile și experiențele diferite sunt binevenite, cu obligația de a fi comunicate argumentat și într-o manieră non-critică și non-agresivă. Respectăm opiniile celorlalti, iar jignirile de orice fel, tonul critic sau limbajul agresiv vor duce la eliminarea din comunitate.
9. Este interzisă distribuirea link-urilor de pe alte site-uri, fără a adăuga descriere cu opinia personală. Numai în acest fel se poate aduce valoare comunității.
10. Este interzisă postarea de cereri sau oferte de locuri de muncă, exceptând cazul în care doriți să recomandați o bonă sau ajutor menaj (nu să le cereți).
11. Este interzisă postarea de foto/video cu copiii altcuiva.
12. Este interzisă postarea de video-uri amuzante virale, video-uri care reflectă violența și transmit energie negativă sau postarea de știri cu impact emoțional puternic negativ.
13. Este interzisă postarea în comunitate de concursuri și cereri de voturi/like-uri/share-uri.
14. Este interzisă postarea de petiții online pentru care se solicită semnături, fără acordul adminilor. Orice astfel de propunere trebuie trimisă pentru obținerea acordului pe mail la contact@laprimulbebe.ro împreună cu numele persoanei din comunitate responsabilă de implementarea petiției, precum și cu pașii următori după obținerea semnăturilor.
15. LPB respectă drepturile de autor. Nu vor fi acceptate schimburi de cărți, indiferent de sursa acestora (link-uri, pdf, etc).
16. Postările OFF TOPIC sunt interzise, cu excepția celor care au legătură cu viața de mamă și pot ajuta un număr mai mare de mame. Se interzic, așadar, postările de tipul pierdut/găsit, sondaje, referințe saloane cosmetică etc.
17. Autorul unei postări la care ceilalți membri deja au oferit răspunsuri nu are dreptul de a o șterge, după ce a primit informațiile, pentru niciun motiv. Dacă se observă abateri printre comentarii, acestea se trimit adminilor și se solicită intervenția lor.
18. Seriozitate. Postările membrilor LaPrimulBebe solicită ajutor real și sunt tratate cu respect atunci când sunt postate cu seriozitate. Vă rugăm nu postați pe fundal colorat!
19. Apartenența la comunitatea LaPrimulBebe se face prin înregistrarea în baza de date a Asociației. Completarea formularului: https://goo.gl/forms/WcocDAft3zdOj4V93 este obligatorie.
20. Singura modalitate de contact a administratorilor LPB este prin email la contact@laprimulbebe.ro. Mesajele trimise în privat adminilor nu vor primi răspuns.
ORICE ABATERE DE LA REGULAMENT DUCE LA ELIMINAREA DIN COMUNITATE FARA NICIUN FEL DE AVERTIZARE SAU EXPLICAȚII ULTERIOARE.
Asociația LaPrimulBebe va șterge fără avertisment orice postare sau comentariu care nu aduce beneficii comunității.
Ne rezervăm dreptul de a selecta membrii. Membrii au obligația să citească și să respecte Regulamentul. Toate informațiile postate online au caracter pur informativ. Asociația LaPrimulBebe, membrii sau adminii comunității nu își asumă nicio responsabilitate pentru modul în care sunt gestionate sfaturile sau informațiile primite.
Apartenența la această comunitate confirmă faptul ca Regulamentul a fost citit, înțeles și acceptat tacit de către fiecare membru. Asociația LaPrimulBebe are dreptul să actualizeze și revizuiască termenii Regulamentului în orice moment, fără notificare prealabilă. Toți Membrii comunității au obligația să citească Regulamentul periodic.
Despre Asociația noastră, găsiți detalii pe site-ul www.laprimulbebe.ro și de asemenea, istoria comunității în imagini, o puteți vizualiza aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.674299472624817&type=1.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 × = eight

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>