cover regulament comunitate 2018

Te invităm să te alături responsabil comunității LaPrimulBebe

Ne bucurăm că ai ales comunitatea noastră. Apartenența la comunitate este o alegere, așa cum este și asumarea regulilor ei.
Te rugăm să citești și să respecți modul în care funcționează comunitatea pentru ca tu și celelalte mame și viitoare mame să aveți parte de un grup de sprijin prietenos și sigur.
1. O comunitate empatică, de încredere, respectuoasă.
Ne vom desparți fără avertisment de membrii care jignesc, folosesc limbaj agresiv sau oferă răspunsuri lipsite de empatie. Încurajăm dezbaterile cu opinii diferite, însă pe un ton civilizat și respectuos.
2. Scriem corect, ortografic și gramatical.
Vom șterge orice conținut scris fără cratime sau unde acestea sunt înlocuite cu spațiu, punct, apostrof. De asemenea, postările sau comentariile cu prescurtări, fără majuscule la începutul propozițiilor, fără spațiu între cuvinte sau punctuație în exces vor fi șterse fără avertisment, abaterile ducând la eliminarea din comunitate.
3. Facebook NU este farmacie sau medicul tău sau al copilului tău.
  • Nu permitem cererea sau oferirea de diagnostice și tratamente în comunitate. Consultați obligatoriu medicul! Experiența mamelor poate fi de ajutor, însă fiecare organism este unic si riscurile automedicației sunt uriașe.
În consecință LaPrimulBebe nu își asumă niciun fel de răspundere față de încălcarea acestei reguli. Acceptăm împărtășirea experiențelor proprii, însă fără niciun fel de recomandare cu privire la diagnostic și tratament.
  • Nu sunt permise postările cu cereri sau donații de medicamente sau suplimente, acestea sunt bunuri cu regim special, care se comercializează doar în unități reglementate, după recomandare medicală.
  • Datorită politicii Facebook este posibil ca postări care menționează un medicament sau o substanța activă a medicamentelor să fie șterse automat. Nu ne asumăm dispariția acestor postări din grup.
4. Postări interzise. Vom elimina membrii care postează:
-apeluri umanitare (caz de boală, neajunsuri, haine, bani, jucării)
- donații de orice fel (haine, mobilier, obiecte de tot felul, produse cosmetice, etc)
-cerere de bone și de menajere
-anunțuri sau cereri de job
-anunțuri de vânzare-cumpărare
-texte de promovare bunuri sau servicii (evenimente gratuite sau nu, afaceri, grupuri, bloguri, pagini, site-uri, în scop publicitar) în comunitate sau prin mesaje private.
-trimiteri către sau mențiuni ale altor grupuri de parenting
-anunțuri de pierdut-găsit/ imobiliare
-sondaje și petiții online
-cereri de voturi, like-uri, share-uri
-distribuiri de video virale
-off topic, adică postări care nu aduc niciun beneficiu unui număr mare de membri și care nu au legătură cu scopul comunității
-cărți și documente în format electronic, fără respectarea drepturilor de autor
-pe fundal colorat
-foto-video cu copiii altcuiva
-link-uri fără o scurtă descriere a ceea ce reprezintă articolul
-discuții ce încurajează practicile ilegale și corupția.
5. Adminii NU se contactează prin mesaj privat sau tag.
SINGURA modalitate de contact a adminilor este prin e-mail, la contact@laprimulbebe.ro. Dacă sesizați nerespectarea regulilor în postări sau comentarii, folosiți funcția de report to admin.
***
Acest grup este unul de sprijin în perioada sarcinii și în primii doi ani de la nașterea copilului. Pentru întrebări specifice vârstelor mai mari, folosiți grupurile ”La primul bebe 2-4 ani București” și ”La primul bebe 5-8 ani”.
***
LaPrimulBebe își rezervă dreptul de a-și alege membrii. Orice comentariu sau postare care nu este de ajutor activității Asociației va fi șters. Ne rezervăm dreptul de a elimina din comunitate persoanele care defăimează în orice mediu ONG-ul LaPrimulBebe.
”LaPrimulBebe” este marcă înregistrată OSIM, in consecință folosirea numelui, logo-ului și a sloganului este interzisă. Distribuirea printscreen-urilor cu postări din comunitate, integrale sau parțiale, oriunde în online, duce automat la eliminare și atrage după sine consecințe legale. Ne rezervăm dreptul de a face toate demersurile juridice, inclusiv de a acționa în instanță, cu privire la orice prejudiciu de imagine sau material adus Asociației LaPrimulBebe, dar fără a se rezuma doar la acesta.
  • Pentru a putea ține legătura și a transmite noutățile despre comunitate, este util ca fiecare membru să completeze formularul. Completează formularul!. [/starlist]

Suntem o comunitate de mame educate, în care ne selectăm atent membrii și lucrăm la a asigura un mediu sigur pentru discuții, astfel oferind valoare membrilor noștri. Pentru a rămâne așa, avem nevoie de un set de reguli pe care fiecare membru să îl cunoască și să îl respecte. Fiecare regulă a fost gândită în beneficiul majorității și testată în ani de existență. Chiar dacă apar momente în care nu veți fi 100% de acord cu vreuna dintre reguli, avem nevoie să le respectați pe toate ținând cont de scopul pentru care acestea au fost create.

Facem cunoscut regulamentul tuturor membrilor încă de la intrarea în comunitate, de aceea considerăm că orice abatere a fost cu bună știință și recurgem la eliminări.

Este necesar ca fiecare membru să filtreze informațiile primite în acest mediu. Asociația nu își poate asuma nicio responsabilitate pentru modul în care acestea sunt primite sau puse în aplicare.

Vă sugerăm să recitiți regulamentul periodic, atât pentru a elimina nelămuririle față de ce este permis sau nu pentru a fi postat, dar și pentru că acesta se poate modifica, în funcție de cum poate servi mai bine comunității. Asociația LaPrimulBebe nu este obligată să notifice modificarea regulamentului, altfel decât prin postarea lui ca ”anunț” (sub numele grupului), dar este responsabilitatea fiecărui membru să fie la curent cu regulile.

Vă invităm să aflați mai multe despre noi pe site-ul www.laprimulbebe.ro sau urmărind istoria noastră în imagini AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>