fbpx
Primul ajutor pentru copii - Galatii

Primul ajutor pentru copii, cu dr. Mihaela Dumitru – Galați

Sâmbătă, 13 octombrie, am avut o sală plină de părinți din comunitatea LaPrimulBebe Galați care au venit la evenimentul “Primul ajutor pentru copii”, susținut de dr. Mihaela Dumitru, medic specialist pediatru. Ne-am bucurat tare mult să vedem 150 de mame și tați ce au ales să participe la eveniment, într-o dimineață de weekend, părinți conștienți de importanța fiecărei secunde și fiecărei decizii luate în caz de urgență pentru copiii noștri. 

Printre sfaturile și informațiile cu care am rămas în urma evenimentului de la doamna doctor Mihaela Dumitru se numără următoarele:

1) Înainte de a acorda primul ajutor copilului, asigurați-vă că voi, părinții, sunteți în siguranță. Nu încercați să fiți supereroi și să faceți mai multe decât știți/puteți, pentru a nu agrava situația, și încercați să vă păstrați calmul.

2)În cazul copiilor, întâi se instalează stopul respirator și apoi cel cardiac, tocmai de aceea este important să începem resuscitarea cardio-respiratorie până la sosirea ambulanței.

3) Atunci când apelați serviciul 112, comunicați următoarele: ce și unde s-a întâmplat, câte persoane sunt rănite și ce fel de probleme sunt. Încercați să fiți cât mai specifici.

4) În cazul traumatismelor la copii, evaluăm următoarele aspecte: de la ce înălțime a căzut copilul, pe ce suprafață a căzut, dacă și-a pierdut starea de conștiență sau a manifestat manifestări asociate (somnolență, confuzie, tulburări de echilibru, vărsături, dureri de cap) și ne îndreptăm apoi spre neurochirurgie sau chirurgie plastică.

5) În caz de înghițire de substanțe toxice, primul pas constă în observarea substanței, cantității și a orei la care s-a produs incidentul și notarea acestor informații. Apelați serviciul Toxapel apoi – serviciul telefonic de urgenţă realizat de către departamentul de Toxicologie al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” – (021) 210.61.83/ (021) 210.62.82

Mulțumirile noastre se îndreaptă către voluntarele LPB, Gabi Istrate și Elena Năstase Checheriță. Mulțumim, fetelor, pentru ajutorul vostru, pentru timpul și energia dedicate evenimentului.

Evenimentul a avut loc la Amfiteatrul Universității Danubius Galați, sală ce ne-a fost pusă la dispoziție cu generozitate de către Universitate, care a înțeles misiunea LaPrimulBebe și importanța unui astfel de eveniment pentru mamele din comunitatea locală, și căreia îi mulțumim pentru sprijin.

Mulțumim partenerului Lidl România, ce ne-a fost alături și de această dată. Suntem bucuroși pentru acest parteneriat ce ne permite să ducem evenimentele Academiei LaPrimulBebe în cât mai multe orașe din țară.

Atmosfera evenimentului a fost surprinsă și de această dată de fotografii Color Vision Studio, studioul specializat în fotografia de maternitate, nou născuți, copii și familie.  Mulțumim, Laura Lupașcu si Valentin Alexandru, pentru fotografiile frumoase și pentru că ne sunteți alături încă de la începutul anului.

Intră în comunitate!