sustine maternitatea Cantacuzino-page-001

Pompele din campania umanitară #LPBPREMATUR au ajuns în maternitatea Cantacuzino

Săptămâna trecută cele patru pompe de muls destinate maternității Cantacuzino au ajuns la destinație. În luna decembrie LaPrimulBebe a desfășurat o campanie online în care comunitatea noastră s-a unit și a făcut posibilă cumpărarea unor pompe atât de necesare unei maternități de grad 3, cu 32% prematuritate față de 17-18% cât are o maternitate normală. Un loc unde se nasc de trei ori mai mulți bebeluși prematuri. Laptele matern crește considerabil șansele la viață în cazul prematurilor, iar această maternitate avea o singură astfel de pompă pentru toate mamele care nășteau acolo. Anul trecut aici s-au născut peste 2000 de copii, dintre care peste o treime prematuri. Pompele folosite în maternități sunt pompe speciale, scumpe, cu multe accesorii și foarte necesare, însă, din pacate, de multe ori lipsesc cu desăvârșire.
Echipa LPB a fost acolo pentru a se asigura că pompele ajung în siguranță și pentru a discuta cu personalul maternității. De data aceasta am ascultat și partea medicală și am înțeles mai bine cu ce se confruntă zi de zi. Lipsa de spațiu pentru a primi mai multe mame în nevoie, personal insuficient ca în toate spitalele, mame toxicomane, mame care nu știu în ce lună de sarcină sunt, etc. Ce ne-a impresionat cel mai mult a fost cazul gemenilor prematuri născuți la 600g și pe care echipa medicală îi ingrijea în prezent. Mici cât o sticlă de apă de jumătate! Să îi vezi în incubatoare cu ochii tăi, neștiind dacă vor trăi este unul dintre cele mai dure sentimente.

Finalizarea campaniilor umanitare este unul dintre momentele preferate ale echipei noastre. Când după munca sustinută de 6 luni a unei campanii (găsire caz, verificare, pregătire, licitație, strângere fonduri, urmărire plăți, research și comenzi aparatură, predare) vedem rezultatele palpabile, vedem cum multe mame și copii beneficiaza de sprijinul altor mame minunate. Mame care au decis să nu ridice din umeri și să se gândească doar la ele, ci au ales să se implice. Așa că mulțumim și pe această cale celor 1613 mame implicate în aceasta campanie. Apreciere și respect sunt cuvinte prea mici pentru gestul acestora! Fiecare mamă participantă la campanie reprezintă o parte din aripile așezate pe umerii sutelor, poate miilor de mame care vor folosi aparatura aceasta.

Pentru că în campania LPBPrematur am depășit suma pe care ne propusesem să o strângem, am decis să dotam încă 3 sau 4 maternități, de data aceasta din țară, cu astfel de pompe. Suntem în discuții cu maternitățile din Brașov, Cluj, Ploiești și Iași. De asemenea din fondurile colectate în campania LPBPrematur am putut ajuta si un băiețel paralizat, al cărui caz îl vom prezenta separat.

Până atunci astăzi este ziua în care să ne bucurăm de rezultate!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 7 = one

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>