landscape-1429833353-exhausted-mom

Pentru mama la început de drum

După ce naștem ne simțim de cele mai multe ori urâte, deloc sexy sau atractive, ne simțim singure, nesigure, mame nu foarte bune sau pricepute, ne simțim vulnerabile și mai niciodată puternice, simțim de multe ori ca nu mai valorăm mare lucru. Uneori ni se pare ca nici măcar ceea ce făceam la birou înainte să naștem nu ne mai este la fel de cunoscut și probabil că nu vom mai performa la fel.

Și cumva, în ciuda a ceea ce simțim este posibil ca cele mai autentice și mai frumoase femei să fie mamele la început de drum. Citesc enorm de multe postari in comunitățile LaPrimulBebe și regăsesc frumusețea aceasta de început aproape în toate. Atunci când nu știm ce să facem, atunci când suntem speriate de prima febră, atunci când nu înțelegem de ce nu doarme sau nu mănâncă bebelușul nostru. Pare că atunci, în toată panica și vulnerabilitatea noastră suntem varianta cea mai aproape de autenticitate, de cine suntem de fapt.

După ce trece greul de inceput revenim încet încet la noi, ne punem măștile rând pe rând și devenim poate mai dure, poate mai răutacioase, poate mai egoiste, judecăm mai mult. Ce fain ar fi să ne putem păstra din inocența de început și mai ales din vulnerabilitate. În mod greu de crezut autenticitatea si mai ales vulnerabilitatea ne fac cel mai usor de plăcut și de iubit de către cei din jur, inclusiv aici în comunitate.

Așadar mamelor la început de drum chiar dacă vă vine greu să credeți sunteți cele mai frumoase <3

landscape-1429833353-exhausted-mom

2 comments

  1. Pt mine! Multumesc!

  2. Cu drag! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 − = five

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>