fbpx
9M1A8709

O mamă pe acoperișul Africii

Atena Boca, fondatoarea Asociației LaPrimulBebe, organizează o dată pe an, pentru comunitatea noastră, un eveniment dedicat femeii din fiecare mamă. Un eveniment întotdeauna plin de emoție și de poveste, de la care oamenii din săli pleacă de fiecare dată puși pe gânduri în cel mai frumos mod.

Deși rolul de mamă este poate cel mai important rol din viața unei femei, acesta nu este singurul ei rol, crede Atena. Și urmarea visurilor proprii și independente de viața de mamă pot fi cel mai bun exemplu pentru copiii noștri.

Atunci când fiul ei avea doar 2 ani, Atena și-a urmat visul. Acela de a escalada acoperișul Africii, Kilimanjaro, 5.895m. Șase zile de expediție dură, cu traversarea a șase ecosisteme, lipsă de oxigen masivă și efort la limită. Atena Boca și-a deschis sufletul și a povestit  celor prezenți, ce a însemnat pentru ea experiența acestei expediții. Cu tot cu sentimente de vinovație, setare de limite imposibile, renunțare și dragoste pentru copilul ei.

“Drumul pe Kilimanjaro a fost drumul în care am învațat să mă iubesc mai mult, să mă respect mai mult, să mă port mai frumos cu mine. Am învățat cât sunt de importantă pentru oamenii din jurul meu așa cum sunt! Exact așa cum sunt! Am învățat să prioritizez lucrurile cu adevărat importante și am învățat sa spun Nu.  Pentru întâia oară mi-am fost de ajuns. M-am iubit fără să mă mai judec. Acolo nu era loc de judecată și de preconcepții. Acolo era doar adevăr.”

Mamele noastre dar și câțiva tați au plecat cu lacrimi de bucurie in ochi, inspirați și plini de curajul de a încerca să își urmeze propriile visuri. Ne-au mărturisit că aveau mare nevoie să audă și din afară că este în regulă faci lucruri doar pentru tine, chiar dacă ai devenit părinte. Că un copil are nevoie de modele. Și ce modele mai bune decât părinții lor?

Peste 100 de persoane au ales să își facă un cadou de suflet de 1 martie și să fie alături de noi într-o locație tare frumoasă. Gargantua Anniversaire, strada Icoanei, numărul 2, aproape de Parcul Gradina Icoanei este un loc în care noi ne-am simțit tare bine. Gargantua Anniversaire este un salon special destinat evenimentelor, aflat într-o casă nobilă, cu o frumoasă și lungă istorie, oferind o atmosferă caldă și elegantă. Restaurantul are un aer boieresc, plin de savoare, iar personalul prietenos și primitor ne-a sărit în ajutor cu orice am avut nevoie. Un loc pe care l-am descoperit cu ajutorul mamelor noastre ce au organizat botezul micuților lor chiar aici. Tare ne-am bucura să mai avem ocazia sa ne reîntoarcem aici.

Vă invităm să vizionați câteva poze surprinse la eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


four − = 0

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>