fbpx
Nutritia echilibrata in famile

Nutriția echilibrată în familie, cu Alina Stoica

În luna martie am organizat primul eveniment din Galați pe tematica nutriției echilibrate în familie.

Știați că bazele unei alimentații echilibrate și ale unui stil de viață sănătos se pun în primele 1000 de zile de la concepție? Primii ani de viață sunt extrem de importanți în educarea gusturilor și în crearea unei relații armonioase cu mâncarea, iar familia are un rol crucial. Lipsa informațiilor despre alimentația sănătoasă are de multe ori consecințe pe termen lung, cum ar fi apariția unor boli precum obezitate, probleme dentare, afecțiuni cardiace, diabet și altele. Statisticile arată că, în România, 1 din 4 copii de până la 8 ani suferă de obezitate, ceea ce ne plasează pe locul al treilea în Europa la obezitate infantilă.

TOP INFORMAȚII cu care am rămas de la Alina Stoica, terapeut nutriționist (http://nutribalance.ro), speaker la eveniment:

1. Alimentația din primii 3 ani de viață influențează stilul de viață (1/3 dintre boli sunt cauzate de stilul de viață greșit).
2. Răbdarea este cuvântul-cheie atunci când vorbim despre crearea unei relații sănătoase cu mâncarea. Starea emoțională a mamei se transmite copilului iar un ton calm și o atitudine relaxată pot face minuni atunci când ne confruntăm cu reticența la alimente noi sau refuzul de a mânca al copilului.
3. Pentru a avea o alimentație sănătoasă în familie, ideal ar fi să consumăm alimente integrale, neprocesate, fără aditivi, nemodificate genetic. Ar fi indicat să reducem consumul de făină albă, zahăr, margarină, ulei rafinat, mezeluri, băuturi răcoritoare chimizate.
4. Consumul zilnic de alimente bogate în Omega 3 este benefic pentru creier: pește, avocado, nuci, migdale, uleiuri presate la rece, semințe de cânepă, in sau chia.
5. În România, consumul de zahăr anual este de 3 ori mai mare decât necesarul (33 kg/ persoana, în 2018)!

Evenimentul a avut loc într-unul dintre amfiteatrele de la Universitatea Danubius Galați și a beneficiat de sprijinul partenerului Lidl Romania.

Laura Lupascu și Valentin Alexandru, fotografi Color Vision Studio, mulțumim că ne-ați fost alături și de această dată și că ați surprins în imagini atmosfera din sală. Lucrăm cu Laura și Valentin încă de anul trecut și ne bucurăm tare mult că i-am descoperit în comunitate, fotografiile lor fiind mereu pline de lumină și căldură.

 Intră în comunitate!