Nutritia echilibrata in familie - cu Alina Stoica

Nutriția echilibrată în familie – cu Alina Stoica, terapeut nutriționist

Sâmbătă, 20 aprilie, la București, părinții din comunitatea LaPrimulBebe s-au întâlnit cu Alina Stoica, terapeut nutriționist, în cadrul evenimentului “Nutriția echilibrată în familie”.

În zilele noastre, când lipsa timpului își pune amprenta tot mai mult pe ceea ce facem, de cele mai multe ori nu acordăm suficientă atenție alimentelor pe care le alegem pentru familie. Nutriția devine astfel o măsură a cantității de alimente pe care le consumăm sau a numărului de kilograme cu care ne luptăm, și nu a calității hranei. Alegerile pe care le facem ca părinți în privința nutriției vor determina comportamentul alimentar al copiilor (preferințele alimentare se formează în primii trei ani de viață ai copilului), de aceea este important să oferim o educație corectă și echilibrată, pentru a asigura starea de armonie minte-trup-suflet a întregii familii.

TOP INFORMAȚII pe care le-am reținut de la Alina Stoica, terapeut nutriționist:

1. O treime din boli sunt cauzate de stilul de viata greșit.

2. Acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru dezvoltarea creierului copiilor, îmbunătățirea atenției, reducerea hiperactivității.

3. Sunt de evitat alimentele care conțin multe ingrediente, de cele mai multe ori numarul mare al acestora indicând o procesare chimică.

4. Pentru o nutriție sănătoasă, este recomandat să consumăm alimente care îndeplinesc cele patru cerințe: integrale, naturale, nemodificate genetic, neaditivate.

5. Dulciurile scad capacitatea de concentrare, deoarece zahărul stimulează producția de serotonină.

6. Aportul de apă necesar organismului se calculează prin înmulțirea numărului de kilograme proprii x 0.035l, în condiții de sedentarism. În condiții de efort fizic, această cantitate de apă va crește.

Mulțumim partenerilor noștri care ne-au sprijinit în organizarea evenimentului:

Lidl Romania, care ne-a amintit despre importanța hidratării și a oferit mamelor prezente o interacțiune inedită, prin care acestea au putut arăta ce înseamnă pentru ele viața de familie.

Artesana, producător autohton de lactate bio, care prin gustul și calitatea desăvârșite sustin un stil de viață sănătos.

Alina Stoica – Nutriționist Nutribalance, care ne-a oferit două ore pline de informații foarte utile și echilibrate.

Alexandra Chioveanu, care a surpins atmosfera evenimentului în fotografii minunate.

Intră în comunitate!