fbpx
#LPBPrematur cover

#LPBPrematur – livrarea pompelor în maternități

În decembrie 2016, fix cu un an în urmă, finalizam campania online de strângere de fonduri pentru #LPBPrematur, prin care ne propuneam să dotăm maternitatea de grad 3, Cantacuzino din București (maternitate cu 32% grad de prematuritate), cu pompe profesionale de muls. Pentru un copil născut prematur, laptele matern poate face diferența între viață și moarte. Cu ajutorul acestor pompe, acești bebeluși au o sanșă în plus la viață.

Suma strânsă a fost de 24.426 euro, bani cu care am reușit să facem ce ne-am propus, prin dotarea maternității Cantacuzino cu 4 astfel de pompe, dar și mai mult de atât. Cu banii rămași, am decis să continuăm campania pentru prematuri și să direcționăm fondurile extra către alte maternități de grad 3 din țară.

Astfel, am achiziționat și livrat câte 4 pompe profesionale Spectra în maternitățile cu grad ridicat de prematuritate din Cluj, Brașov, Iași, Ploiești și Galați. În fiecare dintre aceste maternități, un membru al echipei noastre sau un voluntar local a mers la livrare și s-a asigurat că pompele sunt puse în funcțiune și mamele care nasc acolo au acces la ele.

În acest moment, cei peste 2500 de copii prematuri care se nasc într-un an în aceste maternități vor beneficia de laptele matern atât de prețios datorită implicării mamelor din comunitatea LaPrimulBebe în campania #LPBPrematur. Este o bucurie enormă pentru noi să știm că eforturile noastre au ajuns unde ne-am propus și că dau o șansă la viață atâtor copii.

#LPBPrematur, decembrie 2016