fbpx
Evită durerile prin tehnica alăptării corecte, 24.03
Evită durerile prin tehnica alăptării corecte, 24.03

Evită durerile prin tehnica alăptării corecte, cu Adina Păun

La început astronomic de primăvară, mamele din comunitatea LaPrimulBebe au putut participa la evenimentul “Evită durerile prin tehnica alăptării corecte”, cu Adina Păun, moașă licențiată și absolventă de master în cadrul UMF Carol Davila, consultant în alăptare de peste șapte ani, cu certificare internațională IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant).

În prezența a 100 de gravide și proaspete mame ce nu au fost descurajate de ninsorile întârziate din martie și care au ajuns la acest eveniment foarte valoros pentru ele, Adina Păun a vorbit despre importanța și beneficiile alăptării atât pentru copil, cât și pentru mamă.

Top 5 informații despre alăptare cu care am rămas de la eveniment:

1.Cheia alăptării este poziționarea corectă la sân a bebelușului. Rănile apar în cele mai multe cazuri din cauza unei proaste atașări la sân a copilului.

2.Alăptarea funcționează pe bază de cerere-ofertă, cererea fiind copilul iar oferta, laptele matern. Laptele nu se împuținează atât timp cât sânul este stimulat suficient.

3.Mama nu are niciun fel de restricții alimentare, ea poate mânca variat, sănătos și echilibrat, urmărind reacțiile copilului.

4.Nașterea prin cezariană nu înseamnă o condamnare a alăptării.  Lactația se declanșează în momentul în care placenta se desprinde de uter, și va fi în primul rând determinată de cât de des și de eficient va suge copilul la sân.

5.Puseele de creștere sunt momente în care bebelușul stimulează producția de lapte matern, și numărul de mese poate crește de la 8-10 în 24 de ore, la chiar 15 mese în 24 de ore.

În România, rata alăptării exclusive a bebelușilor în primele 6 luni este îngrijorător de mică, fapt ce ne plasează pe ultimele locuri în Europa la acest capitol. LaPrimulBebe și-a propus, încă de la început, să contribuie la creșterea acestui procent și tocmai de aceea organizează evenimente informaționale în mai multe orașe din țară, cu experți ce pot oferi sfaturi și informații valoroase și care pot combate miturile de care se lovesc multe dintre proaspetele mame.  Alăptarea exclusivă scade mortalitatea infantilă, riscul de infecții, crește imunitatea și poate face diferența între viață și moarte în cazul prematurilor. Lipsa informațiilor corecte stă, de cele mai multe ori, la baza deciziei de a întrerupe alăptarea în cazul multor mame.

Evenimentul a avut loc la Gargantua Anniversaire, un salon de evenimente într-o casă nobilă cu aer boieresc, o locație elegantă cu atmosfera caldă.

Mulțumim partenerului Secom România, care ne-a sprijinit în organizarea acestui eveniment și care a pregătit cadouri pentru participanți. Secom este compania românească lider de autoritate în soluții de medicină integrativă, care răspund nevoilor unui lifestyle sănătos al omului modern, și promotor al frumuseții prin produse cosmetice naturale, cu ingrediente de înaltă calitate.

Mulțumiri si fotografului Andreea Antohe, care a reușit să surprindă în fotografii momente cheie din timpul evenimentului.

Intră în comunitate!