Evita durerile prin tehnica alaptarii corecte Ploiesti

Evită durerile prin tehnica alăptării corecte, cu Adina Păun – Ploiești

În noiembrie, la Ploiești, am încheiat seria evenimentelor dedicate alăptării marca LaPrimulBebe.
Ne-am bucurat tare mult să regăsim în public și tați și viitoare bunici, întrucât rolul de sprijin al familiei este unul foarte important pentru o proaspătă mamă. După ce iese din maternitate, de multe ori, o dată ajunsă acasă, mama se confruntă cu o perioadă extrem de solicitantă de adaptare, ce implică pusee de creștere și nopți nedormite, schimbări hormonale, o perioadă des numită “al patrulea trimestru de sarcină”. Primul an după nașterea copilului, arată studiile, are un impact psihologic negativ mai puternic asupra vieții familiei decât pierderea locului de muncă, divorțul sau moartea partenerului. Tocmai de aceea, sprijinul soțului pentru o proaspătă mamă este vital, inclusiv în ceea ce privește alăptarea.â

În România, rata alăptării exclusive a bebelușilor în primele 6 luni este îngrijorător de mică, fapt ce ne plasează pe ultimele locuri în Europa la acest capitol. LaPrimulBebe și-a propus, încă de la început, să contribuie la creșterea acestui procent și tocmai de aceea organizează evenimente informaționale în mai multe orașe din țară, cu experți ce pot oferi sfaturi și informații valoroase și care pot combate miturile de care se lovesc multe dintre proaspetele mame.  Alăptarea exclusivă scade mortalitatea infantilă, riscul de infecții, crește imunitatea și poate face diferența între viață și moarte în cazul prematurilor. Lipsa informațiilor corecte stă, de cele mai multe ori, la baza deciziei de a întrerupe alăptarea în cazul multor mame.

Adina Păun, moașă și consultant în alăptare IBCLC, le-a prezentat mamelor prezente la eveniment principalele informații pe care ar trebui să le cunoască o gravidă sau proaspătă mamă despre alăptare.

Mulțumim partenerilor Lidl Romania si Secom România, care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment și care au pregătit cadouri pentru mamele prezente și pentru bebelușii acestora.

Mulțumim Centrum Ballroom & Conference pentru găzduire, ne-a făcut plăcere să descoperim o locație de evenimente atât de frumoasă chiar în centrul Ploieștiului și ne-am bucurat să întâlnim o echipă profesionistă cu care am colaborat foarte bine.

Credite foto: Rebeca Grigorescu (Moment Photography). Rebeca, ai surprins foarte frumos atmosfera evenimentului și ne bucurăm tare mult că ne ești alături.

Intră în comunitate!