fbpx
Evita durerile prin tehnica alaptarii corecte - Iasi

Evită durerile prin tehnica alăptării corecte, cu Adina Păun – Iași

Toamna aceasta, viitoarele și proaspetele mame din comunitatea LaPrimulBebe Iași au avut ocazia de a o întâlni pe Adina Păun, de la care au putut afla direct cum pot avea un start bun în alăptare după nașterea copilului. Adina este moașă licențiată și absolventă de master în cadrul UMF Carol Davila, consultant în alăptare de peste șapte ani, cu certificare internațională IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant).

Ca de fiecare dată, însă cu atât mai mult la un eveniment cu această tematică, ne-am bucurat să vedem că au fost și câțiva tați care s-au prezentat împreună cu partenerele lor. Pentru că rolul tatălui este unul extrem de important, proaspăta mamă având nevoie (și) de susținerea acestuia pentru a reuși să alăpteze atâta timp cât își dorește.
Informații esențiale despre alăptare cu care am rămas de la eveniment:
1.Alăptarea nu ar trebui să doară iar, în cazul în care apar dureri, acestea se datorează de cele mai multe ori unei atașări incorecte.
2.Alăptarea este un transfer de țesut viu (leucocite, enzime, anticorpi, hormoni). Copiii alăptați au risc scăzut de: diabet, obezitate, scleroză multiplă, cancer, hipertensiune arterială și profil lipidic mai bun
3.Alăptarea ar trebui să dureze atâta timp cât mama și copilul sunt confortabili cu ea.
4.Alăptarea este un proces de învățare- atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș
5.Alăptarea este bazată pe cerere și ofertă. Puseele de creștere sunt momente în care bebelușul stimulează producția de lapte matern, și numărul de mese poate crește de la 8-10 în 24 de ore, la chiar 15 mese în 24 de ore.
Conform unui raport din 2017 publicat de către UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății, în colaborare cu Global Breastfeeding Collective, doar 12% dintre nou-născuţii din România sunt alăptaţi în prima oră de la naştere, iar rata de alăptare exclusivă la sân în primele şase luni este de 16% – http://www.unicef.ro/media/lipsa-investitiilor-in-alaptare-afecteaza-negativ-bebelusii-si-mamele-din-intreaga-lume/.
LaPrimulBebe și-a propus, încă de la început, să contribuie la creșterea acestui procent și tocmai de aceea organizează evenimente informaționale în mai multe orașe din țară, cu experți ce pot oferi sfaturi și informații valoroase și care pot combate miturile de care se lovesc multe dintre proaspetele mame.
Evenimentul a beneficiat de sprijinul Lidl România, care a avut încredere în noi și care ni s-a alăturat în calitate de partener oficial pentru toate evenimentele Academiei LaPrimulBebe din acest an. Ne bucurăm tare mult că o companie ale cărei produse sunt foarte apreciate de mamele din comunitatea LaPrimulBebe a decis să ne sprijine (ne amintim cu drag de campaniile cu jucăriile de lemn ce ne-au impulsionat să ne trezim dis-de-dimineață pentru a ajunge la magazinele lor).
Mulțumim de asemenea partenerului Secom România, care ne-a sprijinit în organizarea acestui eveniment și care a pregătit cadouri pentru participanți. Secom este compania românească lider de autoritate în soluții de medicină integrativă, care răspund nevoilor unui lifestyle sănătos al omului modern, și promotor al frumuseții prin produse cosmetice naturale, cu ingrediente de înaltă calitate.
Credite foto și mulțumiri pentru imagini: Agenția de fotografie 
Intră în comunitate!