Evită durerile prin tehnica alăptării corecte, cu Adina Păun – Galați

Săptămâna trecută a avut loc primul eveniment din Galați din 2018, dedicat tehnicii de alăptare corectă, cu Adina Păun, moașă licențiată și consultant în alăptare IBCLC (International Board of Lactation Consultant Examiners).

Ne-am bucurat că mamele din comunitatea LaPrimulBebe Galați și Brăila au fost prezente în număr mare la eveniment, ceea ce ne dă încredere că, încet, încet, rata alăptării în România va crește. Ne dorim ca alăptarea să fie o experiență plăcută, fără dureri și credem că sfaturile unui expert precum Adina Păun le vor fi de mare ajutor viitoarelor și proaspetelor mame în acest sens. Și a fost o surpriză placută și prezența câtorva tați la eveniment, întrucât rolul taților în susținerea alăptării este unul extrem de important.

Am reținut de la Adina Păun că alăptarea nu ar trebui să doară iar, în cazul în care apar dureri, acestea se datorează de cele mai multe ori unei atașări incorecte, că alăptarea funcționează pe principiul cerere-ofertă și nu se face la program impus și că alăptarea exclusivă pana la 6 luni este cea mai bună hrană pe care o poate primi un bebeluș. De asemenea, alăptarea nu înseamnă un regim alimentar restrictiv pentru mamă, din contră, aceasta ar trebui să aibă o dietă echilibrată și variată și să urmărească reacțiile bebelușului la alimentele consumate. Există foarte puține situații medicale ce impun întreruperea alăptării – SIDA, hepatită B cu viremie mare. În plus, o veste bună pentru mamele care alăptează este și consumul de 500 calorii zilnic, pe lângă multe alte beneficii precum reducerea riscului de cancer mamar, ovarian și uterin sau scăderea riscului de osteoporoză.

În România, rata alăptării exclusive a bebelușilor în primele 6 luni este îngrijorător de mică, fapt ce ne plasează pe ultimele locuri în Europa la acest capitol. LaPrimulBebe și-a propus, încă de la început, să contribuie la creșterea acestui procent și tocmai de aceea organizează evenimente informaționale în mai multe orașe din țară, cu experți ce pot oferi sfaturi și informații valoroase și care pot combate miturile de care se lovesc multe dintre proaspetele mame.  Alăptarea exclusivă scade mortalitatea infantilă, riscul de infecții, crește imunitatea și poate face diferența între viață și moarte în cazul prematurilor. Lipsa informațiilor corecte stă, de cele mai multe ori, la baza deciziei de a întrerupe alăptarea în cazul multor mame.

Mulțumim Galtour Dunărea, care ne-a pus la dispoziție sala Nicolae Bălcescu din cadrul Centrului de Afaceri Dunărea, și fotografilor Laura Lupașcu și Valentin Alexandru de la Color Vision Studio, singurul studio foto dedicat exclusiv fotografiei de copii și familie din Galați, pentru surprinderea imaginilor de la eveniment.

Intră în comunitate!