fbpx
9M1A8728

Educația 0-6 ani. Cine și ce contează?, cu Oana Moraru

După 20 de ani petrecuți între copii, zi de zi, LaPrimulBebe și Oana Moraru a invitat mamele la “o ședință cu părinții”. Una blândă și constructivă, însă. Speakerul le-a împărtășit celor peste 500 de mame și tați ce contează cu adevărat în dezvoltarea minții copiilor, din ziua 0 și până în prima zi de școală. În cele 2 ore petrecute împreună am aflat și cum arată un program de grădiniță care le dezvoltă gândirea, răbdarea, inteligența și logica micuților  și cum arată o relație reușită familie-copil-grădiniță-școală. Un maraton de 2 ore și zeci de recomandări de pus în aplicare. Din acestea, împărtășim cu voi 10 idei:

  1. Nu fiți piratul navei copilului vostru.  Nu încercați să îl transformați în ceea ce vă doriți voi, ci recunoasteți cine sunt ei de fapt.
  2. Limitele stabilite de către părinți se trasează cu grijă pentru ca aceștia să nu trăiască crezând că rolul lor este să îi mulțumească pe părinți, pe profesori etc.
  3. Copiii pentru care părinții fac totul în locul lor și nu îi lasă să exploreze singuri, își vor pierde interesul de a persevere și capacitatea de a face lucruri pe cont propriu.
  4. Există cel puțin 4 tipologii umane: copilul activ care învață construind, copilul socio-emoțional care își ia energia din interacțiunea cu oamenii, copilul introvertit care procesează informația înainte de a acționa și copilul logico-analitic rațional. Copii în general sunt combinații de tipologii, una fiind mai dominantă.
  5. Până la 12 ani, copiii nu sunt pregătiți din punct de vedere emoțional pentru a merge la concursuri academice individuale, ci doar la cele bazate pe colaborare și lucru în echipă.
  6. Astăzi se caută în piața muncii persoane cu „emotional fitness” – capacitatea de a fi tonic pe interior din punct de vedere emotional, capacitatea de a crede în tine fără a te crampona în eșecuri
  7. 60% din absolvenții actuali de facultate din Europa se recalifică de a doua zi într-un alt domeniu decât specializarea lor
  8. Să fim atenți la cum se joacă copilul pentru că, de multe ori, tipul de joc în care se pierde cu pasiune anunță meseria viitoare
  9. Copilul percepe subconștient toate emoțiile, încordările și nemulțumirile noastre și îl influențează
  10. Nu le spuneți copiilor să le fie rușine. Copiii care interiorizeaza multă rușine până la varsta de 3 ani sunt cei care au cea mai puțină voință de a învăța și de a se chinui să învețe ceva.

Partenerii oficiali ai evenimentului au fost Carrefour România și Klorane Bebe, iar Facultatea de Drept  ne-a primit într-o locație minunată, Sala Aula Magna.

Din iulie, facem echipă tare bună cu Carrefour România. Cu sprijinul lor am organizat deja 4 evenimente la care au participat peste 1000 de părinți și copiii lor. În septembrie și octombrie, ne-au fost alături la primele noastre evenimente informaționale din comunitatățile LaPrimulBebe Iași și Ploiești. Iar 8 mame LaPrimulBebe au avut parte de “mini-vacanțe” la shopping cu voucherele câștigate în campania Wishlist.

Multe mame din echipa Klorane Bebe sunt membre LaPrimulBebe și ne susțin cu tot sufletul. Au găsit acum un nou mod de a ne fi alături, sprijinindu-ne în organizarea acestui eveniment, lucru ce ne bucură tare mult!

Andreea Antohe a fost alături de noi pentru a capta energia și curiozitatea celor prezenți la eveniment. Mai multe poze și detalii despre eveniment găsiți aici:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 + = ten

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>