Lidl

Despre scutece și familie (P)

Lidl
Înainte să rămân însărcinată recunosc că nu știam foarte multe lucruri despre scutecele de unică folosință. Îmi imaginam că sunt toate la fel și că orice bebeluș poate purta orice marcă de scutec. Noțiunea de “iritație de scutec” sau “eritem” îmi era complet străină. Nici nu știam cât de important e ca un scutec să păstreze pielea uscată mai multe ore. Credeam că voi schimba copilul imediat după ce va face ceva, indiferent cât de puțin. Firește, nu știam pe atunci cât de des se întâmplă asta la copii, mai ales în primele săptămâni/luni. Știu, naivitate de non-mamă :).

În primele zile după ce am născut nu am avut nimic de-a face cu scutecele. Se ocupau asistentele din maternitate de schimbatul bebelușei, ele aveau stoc de scutece, ele făceau operațiunea, la mine ajungea fetița în salon schimbată sau era preluată imediat după ce făcuse și schimbată fără ca eu să asist sau să văd. Abia când am ajuns acasă ne-am dat seama că acum va trebui să ne ocupăm noi de schimbatul de scutec, cap-coadă. Da, evident că știam asta dinainte, dar momentul în care am pus primul scutec l-am resimțit ca și când făceam o operație extrem de delicată, pentru care ar fi trebuit să port mănuși chirurgicale :).  Ne-am dat seama destul de repede că alegerea pe care o făcusem noi, atunci când cumpărasem primul pachet de scutece, nu fusese cea mai potrivită. Era clar că fetița avea un disconfort – zona intimă nu ar fi trebuit să fie atât de roșie, asta puteam să ne dăm și noi seama, iar scutecele nu ar fi trebuit să se deplaseze cu atâta ușurință, ci să se muleze mai bine pe ea. Așa că am trimis soțul la o plimbare către cel mai apropiat supermarket. În cazul nostru, acesta era Lidl. S-a întors după jumătate de oră cu un pachet de scutece marca lor, pe care le-am testat imediat (atunci se numeau Toujours, ulterior au fost rebranduite Lupilu).

Am văzut diferența din prima! Scutecele acestea se așezau mult mai bine iar umezeala era absorbită mult mai bine, așa că pielea rămânea uscată pentru mai mult timp. Iar faptul că aveau o bandă ce indica când se umplea scutecul era ceva grozav, care ne scăpa de o grijă. Nu în ultimul rând, prețul lor era mult mai prietenos cu bugetul nostru. Și, dacă e să fim sinceri, să crești un copil costă, așa că prețul contează mereu. Când fetița a mai crescut, am avut câteva nopți (nu multe, să nu ne obișnuim prost ), în care a dormit fără întrerupere până dimineața. Țin minte că, atunci, scutecele au făcut față cu brio și au reținut tot lichidul, fără să dea pe dinafară.

Pentru toate aceste motive, eu recomand cu căldură scutecele Lupilu de la Lidl Romania. Pentru că, așa cum spune și sloganul lor, “Familia suntem noi”, iar eu chiar mă simt ca într-o mare familie aici, în LaPrimulBebe, și îmi doresc să împărtășesc cu voi, mamele din această comunitate, orice informație de interes legată de copii. Și pentru că apreciez companiile ce acordă atenție calității produselor lor, fără a scăpa din vedere aspectul financiar. Lidl Romania este o astfel de companie și cred că merită aprecierea noastră pentru asta.

Voi știați de scutecele Lupilu? Poate le-ați încercat deja pentru copiii voștri, încă de pe vremea când se numeau Toujours, ca și mine? Iar dacă nu stiați de ele, poate experiența mea vă stârnește interesul și le dați o șansă. Chiar sunt produse bune și accesibile ca preț