fbpx

Mesaj fondator

“LaPrimulBebe” a luat nastere odata cu crearea unui grup de Facebook in care au fost adaugate 10 proaspete mame, prietenele mele. Am creat acest grup cand bebelusul meu avea 3 luni. Dupa perioada grea de inceput am simtit nevoia sa vorbesc cu alte mame, sa aflu experiente similare sau diferite, sa am acces la informatii rapid si mai ales sa nu ma simt singura in aceasta calatorie frumoasa dar teribil de grea, cea de a fi parinte. Nu mi-am imaginat cate persoane minunate am sa intalnesc virtual, cate lucruri utile am sa invat si cate actiuni o sa fac impreuna cu mame pe care nu le-am vazut niciodata, mame educate de la care am putut sa invat.

Grupul acesta m-a salvat, intr-o perioada a vietii mele, in care aveam cea mai mare nevoie sa vad ca si alte mame trec prin trairile, spaimele si emotiile mele. La orice ora din zi si din noapte aveam nevoie de un sfat primeam imediat zeci de raspunsuri. De mare ajutor!

Asa s-au nascut prietenii virtuale si oameni pe care puteam conta desi nu ii vazusem niciodata. Din dorinta de a le cunoaste am inceput sa organizez evenimente de socializare pentru mamele din comunitate, apoi evenimente tematice, apoi umar langa umar am inceput sa sprijinim diverse cazuri greu incercate, reusind sa strangem fonduri importante.

De la acest grup la infiintarea unui ONG cu ajutorul caruia sa sprijinim mamele romance care isi doresc sa se dezvolte ca parinti si ca oameni a fost doar un pas. Ne dorim ca informatiile esentiale despre importanta alaptarii, importanta si gratuitatea controalelor pe perioada sarcinii, vaccinurile, diversificarea sa ajunga argumentate si convingatoare in casele acestora.

Astazi suntem prezente in peste 17 orase in care avem comunitati cu peste 60.000 de membre active.

Acesta este modul prin care simt ca pot sa dau ceva bun inapoi oamenilor al caror ajutor m-a ridicat cand nu credeam ca pot sa o fac singura.

Atena Boca, mama

image