National Wear Red Day

DEPRESIA POSTNATALĂ EXISTĂ! Campania de conștientizare LaPrimulBebe

CAMPANIA DE CONȘTIENTIZARE ”DEPRESIA POSTNATALĂ EXISTĂ!”
Alătură-te pe Facebook campaniei noastre de conștientizare și fii vocea mamelor care nu au puterea să vorbească pentru ele!
De luni, 22 aprilie, până duminică, 28 aprilie, dăruiește poza ta de profil Facebook acestei cauze. Fă-ți o poză alb-negru în care ții un mesaj, scris de mână, pe o foaie de hârtie și seteaz-o ca poză de profil cu descrierea: ”Sprijin Campania LaPrimulBebe ”Depresia postnatală există!” și dăruiesc acestei cauze poza mea de profil pentru o săptămână. Fii și tu vocea mamelor în tăcere! Join http://bit.ly/depresiepostnatala .”

Campania are doar 5 mesaje din care îl poți alege pe acela care rezonează cel mai mult cu tine:
1. Nu e vina ei că are depresie postnatală! #LaPrimulBebe
2. Depresia postnatală nu ține cont de religie, nivel de trai sau de educație! #LaPrimulBebe
3. Și femeile puternice pot trece prin depresie postnatală! #LaPrimulBebe
4. Depresia postnatală nu trece dacă o ignori! #LaPrimulBebe
5. 8 din 10 femei suferă de baby blues sau depresie după naștere! #LaPrimulBebe

Untitled design (1)

Postează poza ta în comentariile postării de pe pagina de Facebook . Ne ajută mult să demonstrăm cât de importantă este comunicarea deschisă despre acest subiect. Mulțumim pentru implicare!
Nu uita să dai JOIN la evenimentul dedicat campaniei și să postezi acolo povestea ta și să îți inviți și prietenii pentru a răspândi vestea.

* Depresia postnatală este o tulburare psihică întâlnită frecvent la mame, însă în România încă este un subiect tabu, rușinos, inexistent. La nivel mondial, 80% dintre femei trec prin ”baby blues” după naștere, iar 15-20% dintre nașteri sunt urmate de depresie postnatală.
LaPrimulBebe își dorește să fie vocea mamelor care nu au puterea să vorbească pentru ele. Prin campania ”Depresia Postnatală Există!” ne dorim să creștem conștientizarea întregii societăți: gravide, viitoare mame, mame, soți, bunici, prieteni fără copii, angajatori, asupra incidenței și modului de manifestare a depresiei postnatale, dar mai ales pentru a combate stigmatizarea și minimizarea trăirilor firești și naturale ale mamelor.

Mamele respectate, văzute, auzite, înțelese și sprijinite cresc copii la fel!

Credit: Jillian Tamaki