Curajul de a-ți urma visurile

Curajul de a-ți urma visurile. Povestea unei mame pe Kilimanjaro, cu Atena Boca

Anul acesta lansăm Academia LaPrimulBebe pe care am gândit-o ca o școală sub cupola căreia vor avea loc evenimentele din București. LaPrimulBebe oferă o serie de cursuri conectate unul cu celălalt, prin care ajutăm la realizarea obiectivului Academiei, “Părinți informați, copii echilibrați”. Mamele prezente la evenimente pot afla multe informații relevante și utile despre alăptare, nutriție, prim-ajutor, educația copiilor cu blândețe și respect sau despre viața de cuplu după apariția copiilor și îmbinarea rolurilor de soț-soție cu cele de părinți. Iar prin evenimentele inspiraționale ne dorim să le încurajăm pe mamele din comunitatea LaPrimulBebe să își urmeze visurile și după nașterea copiilor.Primul eveniment din cadrul Academiei LaPrimulBebe l-a constituit întâlnirea cu Atena Boca, fondatoarea Asociației LaPrimulBebe, în care aceasta a împărtășit povestea ascensiunii pe muntele Kilimanjaro din 2015, pe când copilul său avea doar 2 ani.Un vis pe care Atena l-a avut de peste 15 ani și pe care a simțit nevoia și dorința de a-l duce la îndeplinire atunci, în acel moment al vieții sale. Pentru că visurile noastre nu dispar o dată ce devenim mame ci doar trec, uneori, pe planul al doilea. Și pentru că, dacă vrem să devenim exemple pentru copiii noștri, este nevoie să începem cu noi înșine. Ca să îi putem învăța pe ei, copiii noștri, să își urmeze visurile, ar trebui să putem spune că am făcut noi înșine, părinții lor, acest lucru.Într-o sală în care au fost prezente peste 100 de mame, Atena Boca a vorbit, cu emoție și autenticitate, despre experiența acestei expediții. Despre cele șase zile în care a traversat șase ecosisteme, în care s-a confruntat cu lipsa masivă de oxigen și în care și-a testat limitele proprii de rezistență la efort și la condiții extreme. Și despre sentimentele de vinovăție cu care s-a confruntat, precum și despre ceea ce a adus înapoi cu ea de pe muntele de pe acoperișul Africii, ca percepție și viziune asupra a ceea ce e important de fapt în viața sa.

Drumul pe Kilimanjaro a fost drumul în care am învățat să mă iubesc mai mult, să mă respect mai mult, să mă port mai frumos cu mine. Am învățat cât sunt de importantă pentru oamenii din jurul meu așa cum sunt! Exact așa cum sunt! Am învățat să prioritizez lucrurile cu adevărat importante și am învățat sa spun Nu. Pentru întâia oară mi-am fost de ajuns. M-am iubit fără să mă mai judec. Acolo nu era loc de judecată și de preconcepții. Acolo era doar adevăr.
Participanții au plecat de la eveniment cu mesajul că, în viață, noi suntem responsabili pentru propria noastră fericire și, cu cât conștientizăm și acceptăm asta mai repede, cu atât vom avea mai multe șanse de a atinge acea fericire către care tindem. Marturisirea plină de emoție a unei mame a reușit să se transmită unei săli întregi cu peste 100 de participanți, mulți dintre ei declarându-se inspirați și încurajați să facă un prim pas către atingerea propriilor visuri. Visul Atenei a fost, la momentul respectiv, Kilimanjaro. Visul altei mame poate fi învățarea unei limbi străine noi. Sau deschiderea unei afaceri. Sau vizitarea unui oras în care a mai ajuns în trecut, însă pe care nu îl văzuse cu ochii unei femei îndrăgostite. Fiecare avem visul sau visurile noastre. Important este să nu le lăsăm doar la stadiul de visuri, ci să încercăm să le îndeplinim.Ne bucurăm că am avut parte și de torturile, prăjiturile și bezelele delicioase de la Tort de Bezea, care au îndulcit atmosfera evenimentului și care au oferit participanților clipe de răsfăț culinar.Vă invităm să vizionați mai jos mai multe poze surprinse la eveniment de către fotograful Andreea Antohe, care ne-a fost alături și de această dată.

Intră în comunitate!