Kid drowning

Cum să ne protejăm copiii de înec!

Nu împlinise Horia încă un an când am fost la mare cu prietena mea și cu bebelușul ei, ca fetele cu bebelușii. Plaja era mai goală, nu începuse încă vacanța. A fost primul înec la care am fost martore amandouă și sper că ultimul.

20 de ani, băiat, super bun înotător. Marea cu valuri dar nu ceva de speriat. Cu o săptămână înainte el și sora lui își pierduseră tatăl iar prietenii îi aduseseră aproape forțat la mare.

Ce m-a șocat atunci a fost liniștea actului de înec și rapiditatea lui. A durat cu totul nici măcar 10 minute, totul într-o liniște mare. Nu zbateri, nu urlete, nu țipăte minute în șir, așa cum credeam eu că se întâmplă. Până a ajuns salvamarul era prea târziu. Salvarea a venit după mai bine de 40 minute. Too late!

Încep vacanțele, bucuria noastră și a celor mici. Fiți cu ochii în patru! TOT timpul! E nevoie de doar câteva secunde sau minute de neatenție!

Va las un articol mai jos. L-am citit acum ceva timp și mi-a rămas în minte și cred că merită citit de fiecare părinte. Un articol care ne atenționează cu privire la ce semne să fim atenți pentru a putea preveni o tragedie.

http://m.adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/mitul-ucide-linistea-calmul-inselator-inecului-mor-copiii-parinti-1_53808bae0d133766a8f04889/index.html

Sursă: www.adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>