fbpx
2017.11.18_LPB.Urania_43

Cum poți să obții cooperarea copilului tău?, cu Urania Cremene

Pentru al patrulea an consecutiv Urania Cremene, cel mai cunoscut expert de parenting din România, a acceptat invitația LaPrimulBebe de a povesti mamelor comunității noastre cum poți obține cooperarea copilului.

Acesta este un eveniment pe care îl organizăm anual și la care ținem mult, deoarece un studiu realizat de Salvați Copii și publicat in 2013 arată că în România, 63% dintre copii ajung să fie bătuți acasă de către părinți din cauza neînțelegerilor acumulate in timp.

Tocmai de aceea ne-am bucurat când Urania ne-a prezentat câteva tehnici care pot salva mamele de multe momente neplacute, tensionate. Cele peste 350 de mame prezente în sală au fost foarte încântate că vor putea aplica tehnicile respective chiar de când vor ajunge acasă.

Câteva dintre ideile notate de noi în cadrul evenimentului au fost următoarele:

1. Conectare (nevoia de dragoste necondiționată) + Competență (nevoia de a verifica și testa tot; curiozitatea) + Control (nevoia de a face alegeri singur și de a lua decizii) = Stare de BINE

2. Copiii mici trăiesc în prezent, de aceea de multe ori uită ce au mâncat la prânz la grădiniță, uită că au fost trimiși în cameră să se schimbe, nu să se joace…sunt prezenți în fiecare moment, în prezent, nu în trecut sau viitor ca majoritatea adulților. Este utilă multă răbdare și multă comunicare din partea părinților.

3. Copiii nu au conștiința dezvoltată până în jurul vârstei de 8 ani, deci părinții sunt reperul pe care îl urmează pentru a înțelege ce e “bine” și ce e “rău”

4. Copiii mici nu sunt capabili de auto-reglare. Aceasta se învață! În acest sens este foarte important: a) să ne ținem mereu de promisiunile făcute (astfel copiii învață răbdarea și predictibilitatea) și b) Să nu satisfacem neapărat nevoile copiilor imediat. Intervalul de așteptare se crește pas cu pas, cu răbdare (astfel copiii vor învăța ce înseamnă răbdarea)

5. Copiii au nevoie să li se numească des emoțiile pe care le simt, dar și pe cele pe care le simțim noi, pentru a li se dezvolta empatia

Partenerii oficiali ai evenimentului au fost Carrefour România și Eau Thermale Avene, iar sala de evenimente Big Ballroom ne-a primit din nou în locația lor minunată.

Cu ajutorul Carrefour Romania am reusit să organizăm în partea a doua a acestui an evenimente atât în București, cât și în țară, evenimente la care au participat peste 1500 de părinți. De asemenea, zâna Carrefour din cadrul campaniei Wishlist by Carrefour & LaPrimulBebe a ajuns în să bucure 10 mame cu vouchere de cumpărături.

Multe mame din echipa Eau Thermale Avene sunt membre ale comunității LaPrimulBebe și ne susțin cu drag. Mascara, apa termala, pensula de make-up, dar si sample-urile oferite in cadrul evenimentului le-au bucurat mult pe mamele prezente.

Marian Cazacu, fotograf LaPrimulBebe cu vechime, a fost alături de noi pentru a capta energia și curiozitatea celor prezenți la eveniment. Mai multe poze găsiți aici: