LPB Iannis

Campanie umanitară #LPBIannis

În fiecare an, LaPrimulBebe se împlică în două campanii umanitare împreună cu mamele din comunitate. Anul acesta, în mai, am ales să fim alături de Iannis, un băiețel puțin peste trei ani, care a fost operat pe creier deja de trei ori. Hidroencefalia congenitală, boala de care suferă, descoperită la două luni de la naștere, este acumularea în exces, la nivelul creierului, a lichidului cefalo-rahidian. Excesul de fluid duce la creșterea presiunii intracraniene determinând afectare cerebrală cu pierderea abilităților mentale și fizice, sau chiar moarte.

La spitalul de urgență Bagdasar Arseni București, unde a fost operat prima dată i s-a implantat în capușor un tub care drenează lichidul în exces acumulat în creier. După doar un an și jumatate drenajul s-a înfundat și a fost nevoie să se intervină chirurgical din nou. Acesta este riscul bolii lui. Pe stradă, Iannis pare a fi un baiețel normal care vorbește, se joacă și arată ca orice alt copil de vârsta lui. În orice clipă însă, drenajul se poate înfunda și fără operație nu supraviețuiește.

În plus, datorită drenajului și a condiției medicale, Iannis are foarte multe interdicții: nu are voie să facă efort, nu are voie să ia contact cu magneți sau să fie în apropierea unui câmp electromagnetic, nu are voie să plângă deloc. Practic nu trebuie să se lovească și nu trebuie să il supere nimeni sau nimic. Știu cât este de greu de realizat acest lucru pentru un băiețel de trei ani!

Soluția medicală pentru Iannis

Medicii din România nu au o soluție permanentă care să îl scape de pericol. În străinatate, însa, în Turcia și în Germania s-au găsit soluții care îl pot ajuta, și prin intermediul unei operații, să scape definitiv de problemă.
Soluția medicală propusă de spitalul Acibadem din Istanbul este o operație neurologică endoscopică. Exista o serie de proceduri care vor trebui făcute înainte de operație, precum și internarea la terapie intensivă cateva zile după. Costul primit de la Acibadem este de 23.330 EUR.

Am ales să fim lângă el și, umăr lângă umăr cu mamele din 6 comunități LaPrimulBebe din București și din țară-  București, Galați&Brăila, Cluj, Brașov, Ploiești și Iași – am reușit să strângem suma necesară operației și costurilor de transport și recuperare post-operatorie. Un număr impresionant de 2576 de mame s-au implicat, licitând 4160 de produse și servicii.

Susținători ai campaniei #LPBIannis

Campaniei #LPBIannis i s-au alăturat Nicholas de Roumanie Medforth Mills, Smiley, Carla’s Dreams, Echipa Naționala de Fotbal a României, Loredana, Marius Manole, Tibi Scobiola, Itsy Bitsy, Petronela Rotar, Ernest, Irina Rimes, Dan Ioan, oameni cărora dorim să le mulțumim în numele întregii comunități! Le suntem recunoscători pentru implicarea lor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− three = 4

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>