fbpx
fericire

Bucuriile din lucruri mici

Ziua de azi a început ca orice altă zi. M-am trezit, m-am pregătit pentru serviciu, am pregătit piciul pentru grădiniță, l-am dus la gradiniță și am fugit la metrou. Standard. Fuga zilnică din fiecare dimineață.

Și cu toate astea ziua de astăzi e diferită. Când am ieșit de la metrou am văzut cerșetorul pe care îl văd în fiecare zi acolo…numai că astăzi și el era diferit. În timp ce aștepta să primească ajutor de la trecători, zâmbea. Primise niște foi printate pentru colorat și un set de carioci. Și stătea pe bordură și colora. Și colora chiar frumos! Se bucura efectiv de moment.

Și uite așa mi-am reamintit o dată în plus că e cazul să mă opresc din fugă și din grabă și din agitație și să conștientizez bucuriile pe care le simt din lucruri mici. Pentru că, până la urmă, viața o trăim câte o zi pe rând…deci dacă găsim motive de bucurie în fiecare zi, per total ne facem viața mai frumoasă, nu?

Aici copiii ne pot da, ca de obicei, o lecție foarte importantă. Ei se bucură fără rezerve de momentul prezent. Aici. Acum. Noi rar reușim să facem asta, iar când o facem este făcută cu mult efort conștient. Dar merită! Chiar merită! Haideți să ne uităm la copiii noștri și sa învățăm să ne bucurăm din nou de lucruri mici, să ne bucurăm de aici, acum, să ne bucurăm de ei și cu ei…să ne bucurăm!

Fiind impresionată de bucuria cerșetorului, mi-au venit în cap instant 2 motive de bucurie pe care le-am avut extrem de recent…unul a fost chiar seara trecută, înainte să bag piticul la somn…un moment de apropiere și răsfăț cu piticul, care mi-a umplut inima de bucurie pură și, de dimineață, când mi-am cumpărat singură un buchet de garofițe frumos mirositoare de la o bătrânică de la colțul străzii. Le am pe birou și îmi fac ziua mai frumoasă.

Pe voi ce lucruri mici vă fac fericiți? Savurarea unei cafele bune, un moment de joacă alături de copil, o îmbrățișare, un pom înflorit? Ce moment frumos alegeți să păstrați în inima voastră din ziua de azi?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× two = 16

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>