fbpx
Vinovatia

Micul Ghid în lupta cu Vinovăția

Cum știi că îi oferi copilului tău tot ce are el nevoie? Nu știi! Și zilnic te macină întrebarea asta. Dar cum poți măcar să adopți atitudinea potrivită față de provocările zilnice de mamă?

Ei bine, LaPrimulBebe a ales să trateze în detaliu această temă, care se regăsește în mintea oricărei mame - tema vinovăției. Împreună cu psihologul Ioana Kessler, am dezvoltat un produs care să aducă claritate despre cel mai consumator sentiment, care netratat corespunzător, poate avea efecte negative asupra relației cu sinele, dar mai ales cu cei dragi.

Acest produs a fost conceput pentru mama care măcar o dată:

 • și-a pierdut cumpătul și a ridicat tonul la copil;
 • s-a gândit că nu a alăptat suficient;
 • simte că nu petrece suficient timp de calitate cu copilul, cu soțul, cu familia sau cu prietenii;
 • se simte vinovată și datoare față de ceilalți atunci când alege să facă ceva pentru ea;
 • simte că nu mai este o soție bună sau o prietenă bună de când a devenit mamă;
 • se simte inferioară și inutilă pentru că nu se mai poate aranja ca înainte sau pentru că nu mai întreprinde activități stimulante intelectual;
 • se simte vinovată că nu a respectat întocmai programul copilului, că nu a gătit sau că a lăsat copilul să se uite la TV ca să se poată ocupa de altele;
 • simte că „fură” din timpul copilului atunci când ajunge târziu de la serviciu sau se trezește mai târziu;
 • simte că îl judecă pe copil, că îl consideră neastâmpărat sau obraznic;
 • simte vinovăție atunci când își dorește timp pentru ea și se judecă aspru;
 • simte vinovăție atunci când reține copilul de la a descoperi singur unele lucruri, proiectând asupra lui propriile convingeri sau frici.

Cum poate vindeca acest produs rănile tale și cum te ajută să îți asumi responsabilitatea acțiunilor fără încărcătura dăunătoare a vinovăției? 

 • îți oferă un Kit de vindecare de vinovăție, prin 14 activități practice și ușor de realizat, care să te conecteze la tine și la nevoile tale;
 • îți oferă 16 exemple de situații din viața reală, când comportamentul tău pe moment te-a făcut să te simți vinovată ulterior, la care vei primi recomandarea psihologului despre cum să abordezi în viitor problema;
 • îți oferă o listă de principii sănătoase cu ajutorul cărora să preîntâmpini starea de vinovăție;
 • te pune față în față cu rănile, ghidându-te să le identifici pe ale tale și să le conștientizezi;
 • te pregătește pentru o eventuală întâlnire cu un psiholog;
 • te ajută să identifici declanșatorii sentimentului de vinovăție, introducându-te în sfera psihologiei, astfel încât să capeți abilitățile necesare pentru a preîntâmpina sau a gestiona mai ușor atunci când apare.

Ce spune autorul despre acest produs?

Să scriu un material pe tema Vinovăției a fost ca un drum printre cele mai adânci și intime lupte interioare pe care o mamă le poate avea. A fost și un drum interior, căci nici eu ca mamă nu sunt la adăpost, iar vinovăția mi-a marcat câteva decizii importante pentru viața mea, cu niște oferte de destin cărora le-am zis nu și despre care mă întreb uneori unde m-ar fi putut purta. În egală măsură, ceea ce veți regăsi în acest material se datorează celor cu care am avut onoarea de a lucra în ultimii ani și care au avut încrederea să-mi împărtășească o părticică a sufletului lor. Din învățăturile desprinse din această muncă am scris acest material, gândindu-mă la cum ar putea fi de ajutor acelor mame care nu mai au timp să se îngrijească și de sufletul lor și care se simt închise singure în turnul vinovăției.

Despre autor

Ioana Kessler este psihoterapeut cu stagii de formare continuă în psihoterapia individuală de tip analitic, consilierea pre și post natală a mamei, evaluarea și consilierea cuplului, consilierea cuplului după nașterea copilului. A obținut licența în Psihologie la Universitatea București în 2003, apoi diploma de Master in Psihoterapie și Psihodiagnostic, precum și în Psihoterapie Analitică. De-a lungul timpului, a îmbinat activitatea didactică în mediul universitar cu lucrul ca psihoterapeut si consilier în practică privată, iar în ultimii ani o parte importantă a activității este dedicată consilierii cuplurilor post-divorț și a copiilor cu părinți separați, aflați în atenția sistemului de protecția copilului.

CUM POȚI ACHIZIȚIONA PRODUSUL

1. Completează corect în formularul de aici: (LINK)

2. Fă plata pentru produs la scurt timp după completare, folosind detaliile:

BENEFICIAR: „ASOCIAȚIA LA PRIMUL BEBE”.
DETALII PLATĂ: Vinovatie + Numele de Facebook cu care te-ai înscris în formular
BANCA: UniCredit Bank
Cont lei: RO59BACX0000001090724000

3. Urmărește CALENDARUL TRIMITERII și verifică căsuța de email în funcție de acesta. Asigură-te că ai făcut plata după ce te-ai înscris.

————————–poza cu calendarul trimiterii —————————————————-

 ACEST PRODUS NU VA FI DISPONIBIL PENTRU ACHIZIȚIONAT ÎN CAMPANIILE UMANITARE!